perjantai 26. lokakuuta 2018

PÄIVÄKIRJA 26.10.2018

Rakas päiväkirja,

meillä on ollut niin kiireinen kesä, että ei olla ehditty kirjoittamaan kuulumisia. Me ollan ihan hyvin sopeuduttu tänne maalle vaikka mä olin ihan varma että Uunon kanssa tulee vielä ongelmia. Meidän ystävät kutsui meidät juhannukseksi sellaiseen hassuun paikkaan, jossa on vaan vettä ympärillä. Äiskä sanoi että sitä kutsutaan saareksi. Se oli hassu paikka koska meillä piti olla jotkut ihmeen kellukkeet päällä koko ajan.
Mua ne kutitti koko ajan mutta pidin kyllä päällä ihan kiltisti, tosin kuin tuo hölmöläinen Uuno.
Se otti liivit pois ja huuteli mulle että oonko vähän rantaleijona..häh? Näytänkö palan...häh? Se väitti olevansa joku rantavahti Uuno Hasselldogg.. Ei siinä kauan mennyt kun Iskä laittoi "rantavahdin" ruotuun ja liivit takaisin päälle. Uuno suuttui ja sanoi että jos mä joudun pitämään jotain tyhmiä rinuleita, niin sitten mulle ainakin tiukkaa juotavaa.
No meillä meni loppuaika ihan hyvin tuolla saaressa, paitsi että Uuno kakkasi meidän ystävien kalastuspakin viereen ja sanoi, että siinä vähän "syöttejä" teille. Voi olla että meitä ei enää kutsuta tuonne kylään..

Kun me tultiin takaisin kotiin, Iskä sanoi että se jatkaa meidän uuden kodin remonttia. Me kuulemma tapetoidaan sen työhuoneen seiniä. Mä lupasin auttaa Iskää siinä koska se ei ole tytöille mikään liian raskas homma.
Uuno sanoi että sitä ei voisi paljoa enempää kiinnostaa ja se meni tapettipöydän alle nukkumaan.
Kun me saatiin tapetoinnit tehtyä, Iskä piti pienen tauon. Mulla oli vähän kupla otsassa ja mä menin sanomaan Iskälle, että voitaisiinko me lähteä ulos pissalle?
Iskä sanoi, että mennään vaan ja niin me lähdettiin ulos. Se oli aika ikävä juttu, sillä meillä oli vähän huonoa tuuria..

No kaikki meni hyvin kun tehtiin pissat mutta kun me jatkettin matkaa, niin yht äkkiä kuului kamala pörinä ja joku sellainen outo laite meinasi ajaa Uunon päälle.

No Uuno ei kamalasti säikähtänyt aluksi vaan yritti purra sen laitteen renkaan puhki mutta Iskä oli tosi vihainen. Ei siis Uunolle vaan tuolle jolpille joka yritti tahallaan ajaa Uunon päälle. No Iskä ehti ottamaan kuvan tuosta tilaanteesta ja sillä on tieto kuka tuo hölmöläinen on, mutta nyt Uuno yrittää käydä kaikkien pyöräilijöiden kimppuun ja se on vähän ikävä juttu. No onneksi Uunolle ei käynyt mitään tuossa jutussa. 

On meillä ollut vähän muutakin harmia kesän aikana, silä mulla tulehtui hännän tyvi tosi pahasti. Mä en halunnut huolestuttaa Iskää ja Äiskää tuolla vaan purin hammasta mutta sitten kipu oli tosi paha ja Iskä huomasi sen. Iskä ja Äiskä vei mut johonkin lääkäriin Vantaalle Tammistoon kun meidän oma lääkäri Anci oli varattu. Se oli  suuri virhe, sillä mä olin kuolla siellä lääkärissä. Arvaa sattuuko kun kolme hoitajaa pitää väkisin kiinni ja yksi leikkaa kipeätä hännän juurta jollain ihmeellisellä laitteella? Mä en yleensä itke pienistä mutta multa pääsi tosi iso parku tuolla. Kun me päästiin kotiin, mä olin ihan loppu.
Onneksi Siili Pitkänen lohdutti mua ja oli mun vieressä koko ajan. Se kuiskasi mun korvaan, että sen poika Ilpo Pitkänen kolmannesta siililiitosta olisi tulossa kylään meille. Mulla meni monta viikkoa että mä paranin tuosta tulehduksesta mutta nyt on taas kaikki hyvin. Mun mielestä tuo juttu oli ihan hanurista.

Niin siinä kävi, että Ilpo Pitkänen tuli meille tapaamaan Siili Pitkästä. Se oli aika ihana hetki kun Ilpo ja Siili Pitkänen näki toisensa pitkästä aikaa.
Ilpo Pitkänen oli ollut siilireilaamassa Guagamolessa kaksi vuotta ja nyt palasi kotiin. Se onneksi tiesi, että Siili Pitkänen asuu meillä. Iskä sanoi että Ilpo voi jäädä meille niin pitkäksi aikaa kun haluaa.

Yhtenä aurinkoisena päivänä me oltiin Uunon kanssa meidän takapihalla ja Uuno yritti opetella skeitlaamaan.
Sillä aikaa kun Uuno skeitlasi, mä löysin ihanan paikan ottaa aurinkoa. No Iskä ja Äiskä oli toista mieltä sillä mä olin kuulemma kierinyt kanin kakassa. No myönnettäköön, että joku outo haju tuli munkin nokkaan. Luulin sitä kyllä Uunon varsipieruksi.
Mä en ymmärrä, miksi ne oli mulle vähän vihaisia ja mä jouduin heti suihkuun.

No mä ajattelin vähän hyvitellä seuraavana päivänä tuota ja autoin Äiskää puutarhatöissä. Me leikattiin yhdessä aitaa tosi kivan näköiseksi.
Uuno sanoi että se ei ole kiinnostunut mistään tyttöhommista, vaan lähtee auttamaan Iskää remppahommissa. Me kuultiin monta kertaa kun Iskä huusi Uunolle, että ei saa mennä sirkkelin lähelle, jolla Iskä leikkasi listoja. Me saatiin Äiskän kanssa aita leikattua ja mentiin sisälle. Mä kysyin Uunolta, että tottelitko Iskää ja Uuno sanoi että joo.. tietysti..en mennyt lähellekkään sirkkeliä ja sahanpuruja.
Mä sanoin, että vähän epäilen mutta Uuno sanoi että miehen sanaan voi luottaa!

Niin siinä kävi sitten kesällä myös, että Uunokin satutti itsensä. Sille tuli tosi ikävä haava silmään. Se väitti että Ilpo Pitkänen olisi potkaissut kääntöpotkun sen silmään suutuspäissään, kun sai laktoosillista maitoa mutta en sitten tiedä. Uuno nyt puhuu muutenkin pehmeitä. No, joka tapauksessa Uunolla oli silmä huonona. Äiskä ja Iskä vei sen lääkäriin ja se sai sellaisen ihmeellisen tötterön kaulaansa.
Kun ne tuli kotiin, mä kysyin Uunolta että mikä tuo juttu sen kaulassa on? Uuno sanoi, että se on antenninvahvistin. Iskä oli sanonut kuulemma Uunolle, että meillä näkyy telkkari tosi huonosti kun Seppo Sepelkyyhky paskantaa antennin päälle joka ilta ja Uunolla on nyt ratkaisu tähän ongelmaan. Uunon tötterö vastaanottaa kaikenlaisia säteitä ja myös tiskipöydältä tippuvia ruokia. Mä vähän epäilen, että Uuno yrittää huijata mua nyt aika pahasti.

Arvaa muuten hävettikö kun Uuno kulki ulkona ihan rännipäissään..
Kun Uunon silmä alkoi parantua, se pääsi eroon tuosta "antenninvahvistimesta" ja sai päähänsä ponttoonin. Ei se siitäkään tykännyt. Iskä kun teki meille uutta saunaa, Uuno sanoi että paskantaa uusille laatoille jos se joutuu tekemään jotain ponttooni päässä.
Mä kyllä lupasin auttaa Iskää saumaushommissa kun Iskä sanoi, että se ei halua Uunon saumaavan laattoja.
Ja sellainen juttu, että vaikka Uunolla ei ole enää tuota tötteröä päässä, telkkari näkyy ihan samalla lailla kuin ennenkin. Ai niin, meinasi unohtua...meille tuli kylään syksyllä Popo. Se on lyhenne poliittisesta Possusta. Popo on joutunut huonoon maineeseen Keravan Keskimmäisten-Possujen puolueessa, kun se oli äänestänyt tyhjää. Se sanoi, että oli äänestänyt tyhjää koska vatsa oli ollut silloin tyhjä. No ne oli lempanneet sen ulos puolueesta ja Popo oli kuullut että Härkönen, eli Lehmosen veli joka on ollut poliittisesti aktiivinen sonni joskus, asuu meillä. Niin Popo oli ottanut yhteyttä Härköseen ja kysynyt poliittista turvapaikkaa. Härkönen oli sanonut että meillä on hyvin monenlaisia asukkeja, kuten Saku Il Jung, Reiska-käärme, Kalkku...eli meille voi kyllä tulla turvaan.
Uuno oli ihan ihmeissään kun näki Popon. Uuno sanoi että kukaa sä oikein olet? Popo sanoi suu vaahdossa, että sen oikea nimi on Poliitinen Possu mutta nimen voi lyhentää Popo. Uuno sanoi, että sen nimi on Luu-Seriffi...ja sen voi lyhentää Luuseri. Mä olin että ou..nou..mä en kestä.
ja et ehkä usko, mutta Bumban mielstä toi oli niin huono juttu että siltä tuli meidän matolle oksu..
Mun täytyy nyt lopetella ja alkaa siivoamaan noita oksuja. Kyllä taas voimia tarvitaan huomiseen..