maanantai 24. marraskuuta 2014

Päiväkirja 24.11.2014


Rakas päiväkirja,

mä en ymmärrä miksi Uuno tykkää niin kauheasti lumesta. Mun mielestä se ei ole yhtään kivaa ja mä en yleensä halua olla ulkona kovin kauan palelluttamassa tassujani. Tänään aamulla mä yritin esittää nukkuvaa, kun Iskä ja Äiskä huuteli mua ulos.

 

 Mä tehostin vielä kuorsausta että ne olisi luullut mun nukkuvan mutta Iskäpä nosti mut sängystä väkisin ylös. Se sanoi, että "Kerttu: tämä ei ole mikään Lepokoti Hapero, nyt ylös ja ulos".

Eihän siinä sitten auttanut muu kuin lähteä tarpomaan hankeen. Iskä teki meille ison lumipallon ja Uuno sekosi siitä ihan kokonaan. Siitä käveli ohi joku mies ja sen tyttökoira, jota me ei oltu nähty ennen. Uuno huusi sille tytölle, että "kato minkälaisen lumipallon mä pyörittelin! Mä oon bodari-Uuno, haluutko nähdä mun patin?" Tyttö huusi, että "sun patti näkyy tänne asti. Kiitos vaan". Uuno luuli, että se tyttö tarkoitti Uunon hauista mutta se kyllä tarkoitti Uunon kulkusta, sillä kun on vain yksi sellainen. Sekin on kuulemma lähdössä lähiaikoina eli eipä Uuno kovin kauaa esittele enää pattiaan..heh..heh.

 

Me jatkettiin matkaa ja Uuno pissasi tolppaan, sillä seurauksella että kaikki pissa lensi sen tassuille. Sitten se haisi koko lenkin ajan väkevälle pissalle. Uuno oli koko ajan huolissaan, ettei ne tytöt jotka halusi nähdä sen tatuoinnin, tule vastaan. Tällä kertaa niitä ei näkynyt, Uunon onneksi.

 


Uunoa hävetti kamalasti tuo tolppa-selkkaus ja kun päästiin sisälle, se sulkeutui sen yksiöön.


Iskä yritti houkutella sitä kaikilla konsteilla mutta siellä se mökötti. Sitten Iskä sanoi, että nyt aletaan laittamaan jouluvaloja parvekkeelle. Äiskä on toivonut niitä jo monta päivää Iskältä. Silloin Uuno ponnahti yksiöstään parvekkeelle ja me yhdessä autettiin Iskää valojen asennuksessa. Iskä oli tosi iloinen kun se sai meiltä apua.
 
 

Aika kivat valot me saatiin asennettua vaikka itse sanonkin.
 
 

Uuno ei oikein ymmärtänyt, että miksi valot pitää laittaa noin korkealle. Iskä vastasi, että siksi ettei Uuno pissaa niiden päälle.
 
Äiskä oli puuhaillut omat romanttiset pikkuvalot sillä aikaa ja olihan nekin kivat, tosin Iskän valot on aika lailla isommat. Äiskä sanoikin Iskälle että taas kerran se liiotteli valojen määrässä.
 
 
Loppuilta meni ihan mukavasti, me nautittiin jouluvalojen tuomasta tunnelmasta. Illalla kun mentiin ulos, meidän pihaan oli ilmestynyt joulukuusi. Uunohan juoksi tietty pissaamaan sen juurelle. Sen valot ei kyllä varmaan kovin kauaa toimi.