tiistai 13. toukokuuta 2014

Päiväkirja 13.5.2014

Rakas päiväkirja,

meidän iskä on ollut kauhean kiireinen ja se ei ole ehtinyt auttaa mua näissä kirjoitushommissa. Se on menossa kuulemma uuteen työpaikkaan ja siitä se on vaahdonnut jo monta päivää. Mä olen käynyt monesti iskän töissä ja se on aina ihana seikkailu.

No aamulla mä en olisi millään jaksanut herätä ja Uuno hoki vaan, että herää Kerttu..herää Kerttu.
 
Yritä nyt siinä nukkua kun toinen möykkää.Pakkohan se oli nousta ja me käytiin sitten rannassa katsomassa, että kaikki on kunnossa ja et arvaa mitä me nähtiin Uunon kanssa? Sellaisia pitkäkaulaisia lintuja jotka kellui vedessä. Uuno oli ihan ihmeissään ja hyvä että se ei hypännyt veteen.
 
Ei ne meistä välittänyt yhtään ja me sitten alettiin leikkimään meidän omia leikkejä.

Kun päästiin sisälle, iskä alkoi paistamaan meille lettuja aamupalaksi. Ne on meidän perheen suurta herkkua, äiskäkin tykkää niistä myös kamalan paljon. Mä autoin iskää paistamisessa, ei siitä olisi muuten tullut oikein mitään.

 
Sitten iskä lähti töihin ja me jäätiin äiskän kanssa kotiin. Meillä oli kivoja leikkejä ja me autettiin äiskää pyykinpesussa. Uuno pölli muutaman sukan pyykkikorista ja äiskä vähän torui sitä siitä. Uuno juoksi ympäri asuntoa ja hoki: " sukka irti"..

Sitten me Uunon kanssa leikittiin luu-leikkiä ja ei se Uuno mulle pärjää. Mä nappasin sen luun ja kiipesin sohvalle. Kun murisin oikein kovaa, se juoksi äiskän luokse...varmaan kantelemaan musta.
 
Iskä kun tuli kotiin se kuuli meidän luu-rähinöistä. Sitten se keksi hyvän idean: meille tuli keittiöön luunvaihto-piste. Sieltä saa uuden tai vähän käytetyn luun, jos vie vanhan vaihdossa. Tai jos toinen pöllii toisen luun, sieltä voi hakea pahimpaan harmitukseen uuden luun.
 
Päivä menikin kuin siivillä mutta illalla sattui pikkuinen vahinko..tai se oli aika iso vahinko. Me leikittiin niin kovaa, että en huomannut sitä että multa tuli ilopissa lattialle. Iskä katsoi aika pahasti kun se kiillotteli lattiaa mun pissasta..vähänkö mua hävetti.
 
Ja Uunohan ilkkui mulle tästä aina siihen asti, kun se nukahti..se antoi mulle aika ikävän lempinimen: Lorina.