tiistai 17. maaliskuuta 2015

Päiväkirja 17.3.2015


Rakas päiväkirja,

et usko miten mua nauratti eilen aamulla kun mä heräsin aika aikaisin. Uuno veteli ihan täysillä vielä unia ja se kai näki jotain unta." Hei mimmit, haluutteko mun tassukirjoituksen? Mulla on oma poikabändi The Uunoz." Sitten sen tassut vispasi kamalasti ihan kuin se olisi juossut." Ette te voi lähteä, mulla on oikeasti bändi. Siihen kuuluu myös Paksu." Sitten se jatkoi unia ihan normaalisti. Ei tainnut mimmit uskoa Uunoa muusikoksi.
 

Kun The Uunoz heräsi niin me lähdettiin ulos Iskän kanssa. Me nähtiin rannassa Repe ja Lissu. Ne sanoi että niille on tulossa vieraita illalla.

Kun me mentiin takaisin kotiin, Äiskä oli tullut töistä. Se oli ollut jossain Korealassa. Siis tosi kaukana, kauempana kuin Norja. Äiskä oli tuonut meille uuden kaverin sieltä, Il Jung Sammakon. Kamalan vaikea nimi sillä mutta se sanoi että sitä voi kutsua ihan vain Sakuksi. Mä tiesin heti, että meillä synkkaa Sakun kanssa.


Siinä se Saku Jung istui sohvan reunalla ja kertoi meille sen kotimaasta. Siinä ei kuulemma ole paljoa kerrottavaa. Uuno ei uskonut että se on Korealasta mutta sitten Saku Jung näytti lapun sen selästä ja Iskä luki meille: Made in Korea. On se totta, meille tuli ihan kaveri ulkomaailmasta.

Iskä lähti käymään jossain ja me sillä aikaa nautittiin parvekkeella Uunon kanssa auringosta. Saku Jung sanoi että se kanssa nukkuu hieman kun se on jossain hertslaagissa. Aikaero tai joku sellainen, mä en ymmärtänyt mutta hyvä että nukkuu.

Mä heräsin ja esittelin Sakulle paikkoja meidän kodista. Se sanoi että meillä on hieno koti, verrattuna siihen missä se oli asunut siellä Korealassa.

Eipä mennyt pitkään kun Iskä tuli kotiin ja sillä oli kamalasti jotain laatikoita. Niin tietysti, niihin laitetaan meidän tavarat kun me muutetaan tällä viikolla uuteen kotiin.

Uuno sanoi heti että se ei ainakaan pakkaa mitään. Mä kysyin, että eikö The Uunozin laulaja suostu roudaamaan mitään? Uuno katsoi mua ihmeissään ja nolona:" Mistä sä tiedät The Uunozin se kysyi?" Mä kerroin sille ja vitsi että sitä hävetti. Se sanoi että et kyllä kerro kellekkään. Lupasin että en ehkä kerro.

Iskä ja Äiskä kysyi että lähdetäänkö porukalla ulos? Mä sanoin että joo, me tullaan Saku Jungin kanssa. Siellä on niin lämmin, että mä laitan vaan liivit päälle.

Uuno alkoi parkumaan että "en kyllä lähde minkään rinuli-riitan kanssa ulos. En lähde..en lähde." Niin mun oli pakko jättää liivit kotiin ja Saku Jung sanoi myös että se ei halua lähteä vielä ulos.

Me käveltiin ulkona rannassa ja yht äkkiä joku huusi:" Uuno ja Kerttu!" Me oltiin ihan ihmeissään, että kuka meitä huutaa. Rannassa oli kaksi sorsaa ja me mentiin katsomaan niitä. Toinen oli ihan Repen näköinen ja sitten oli joku nais-sorsa. "Moikka, mä olen Marjatta Merikarvialta se nais-sorsa sanoi.Toi toinen on Rauno, siis kaverien kesken Rane. Repen isoveli siis." Rane sanoi että tää Marjatta on mun sorsian." Moikka me sanottiin. Ja kerrottiin että meillekin tuli vieraita ihan ulkomaailmasta asti.

Rane, Marjatta, Repe ja Lissu jäi viettään iltaa kun me lähdettiin takaisin sisälle kotiin. Saku Jung nukkui kuin tukki ja ei me sitä herätetty. Uuno nukahti lattialle luu suussa ja mä Saku Jungin viereen. Vitsi että on jännää kun me muutetaan uuteen kotiin. Iskä ja Äiskä on sanonut että siellä on huippuhienot kyttäyspaikat meille.