maanantai 1. toukokuuta 2017

Päiväkirja 1.5.2017

Rakas päiväkirja,

meillä oli yhtenä aamuna aika ikävä herätys. Kaikki sai alkunsa siitä, kun mä näin kauheeta painajaisunta. Siinä unessa mä olin meidän puistossa kaikessa rauhassa pissalla ja haistelemassa kukkia, kun siihen tuli yht äkkiä kolme mua isompaa tyttökoiraa ilkkumaan mulle. Sitten ne alkoi tönimään mua ja tassuttamaan. Eihän mulla ollut muuta vaihtoehtoa kun antaa kunnolla tassutusta takaisin niille. Sitten kuului kamala karjaisu: " KERTTU!!" 
Ja samalla mä heräsin unesta..onneksi kotona ihanassa omassa sängyssä. Tai se on Iskän ja Äiskän sänky mutta me ollaan Uunon kanssa vallattu se. No, mä ihmettelin että mikä homma nyt on menossa kun Iskä ja Äiskä paijaa Uunoa ja Uuno on ihan itku kurkussa. Arvaa mitä..? Mä olin unissani tassuttanut Uunoa oikein olan takaa! Vitsi että mua hävetti! Uuno sai lohdutukseksi yhden minimunkin, vaikka se on laihdutuskuurilla.

Minimunkki kuulemma auttoi pahaan mieleen sanoi Uuno ja jos saisi 5 minimunkkia, voisi unohtaa koko jutun. Ei saanut Uuno toivomusta läpi. Sen sijaan Iskä piti meille pienen puhuttelu.
Me käytiin aamupissalla puistossa ja Uuno löysi sieltä jääkiekon. Se kantoi sitä suussa koko matkan ja kakkasikin kiekko suussa. Siinä meni muutama tyttökoira ohi kun herra väänsi kakkaa ja Uuno huusi niille " Erkkaa lapaan.erkkaa lapaan".
Uuno pyysi, että Iskä ottaisi siitä lätkäkuvan, niin se voisi lähettää kuvan kivoille tyttökoirille. Uuno otti just tuollaisen ällön imelän ilmeen ja ei kyllä tytöt tuollaisesta tykkää.

Iskä alkoi siirtelemään huonekaluja ja sanoi, että nyt meidän olohuoneen seinä maalataan. Mä kysyin Iskältä, että voisinko auttaa sitä? Ajattelin vähän hyvitellä tuota Uunon tassutusta. Ensin me poistettiin jotain sähköjuttuja seinästä ja Iskä sanoi että ei kannata työntää kieltä sinne.
Sitten me suojattiin lattia ja mä maalasin seinää pensselillä. En mä kauhean ylös sillä sudilla ylettynyt mutta sain kuitenkin vähän autettua.
Uuno pelasi sillä aikaa lätkää ja ei mennyt kauaakaan kun Äiskä sitten laittoi Uunon parvekkeelle jäähylle huonosta käytöksestä.
Melkoisen sotkun Uuno saikin aikaan ja jäähy oli varmaan aiheellinen. Me saatiin Iskän kanssa seinä valmiiksi ja siitä tuli aika kiva.
Maalausurakan jälkeen mä otin pienet nokkaunet. Uuno vaan makasi ja tuijotti jääkiekkoa. Se mutisi:" aiheeton jäähy, sopupeliä."
Uuno ja Äiskä katseli illalla jotain tanssiohjelmaa telkkarista ja Uunohan siitä innostui kovasti. Se haki Iskän silmälasit ja sanoi olevansa Uuno Uotinen, maankuulu tanssituomari. Se joka on tuonut zumban suomeen. 
"Tuomarina tiedän että Toblerone on vaikea tanssi. Voi mahdoton mitkä lanteen keinutukset ja takatassu osuu lattiaan niin pehmeästi..ei huono" sanoi Uuno. Välillä toi Uuno on kyllä ihan sekaisin.

Yhtenä päivänä me lähdettiin autoajelulle Turkuun. Iskä haki sieltä jonkun jutun ja me mentiin koko perhe mukaan. Joku paikallinen koira tuli jotain juttelemaan Uunolle: " Kummottii sä tommottii siinä seisosisit, se kysyi Uunolta. Uuno oli ihan suu auki eikä ymmärtänyt yhtään. Niillä oli kuulemma joku kielimuuri, sanoi Uuno.
Uuno sanoi sille koiralle, että mä en ymmärrä yhtään sun puhetta mutta sen mä tiedän että sä seisot just nyt mun tuoreessa kakassa. Se toinen koira lähti tassuja ravistellen pois ja me lähdettiin ajamaan kohti kotia.

Kotona Iskä otti meistä vähän vappukuvia. Uunoa harmitti kun se joutui ottamaan mun hatun kun sen oma hattu ei mahdu sen päähän. Se sanoi että ei tykkää yhtään olla jonkun sutenöörin näköinen.


Me jatketaan Vapun viettoa nyt. Toivottavasti puistossa ei ole kamalasti lasinsiruja. Hyvää Vappua!