maanantai 25. toukokuuta 2015

Päiväkirja 25.5.2015


Rakas päiväkirja,

mä en olisi jaksanut millään herätä aamulla. Mulla oli huono olo noiden "tyttöjen päivien" takia ja muutenkin olisi ollut kiva nukkua pitkään.
Uuno herätti meidät kaikki aikaisin ja rupesi tivamaan meiltä:" arvaa mikä päivä tänään on?" Se meni Iskän vatsan päälle seisomaan ja tuijotti Iskää silmiin:" mikä päivä, mikä päivä tänään on?"

Mä sanoin unen pöppörössä että maanantai, niin Uuno päästi pitkän pierun. " Tänään on UUNON päivä!" se kiljui. Voi ei, me oltiin unohdettu että Uunolla on synttärit tänään.

Me sitten noustiin ylös koko porukka ja lähdettiin koko perhe ulos aamupissalle. Iskä ja Äiskä ei pissannut ulos, eikä kakannut.Kun me tultiin sisälle, Äiskä teki Uunolle synttärikakun ja siitähän meidän turhapuro oli iloinen.

Meillä on ollut vähän rankkaa viime päivinä, johtuu varmaan näistä mun tyttö-vaivoista. Mä olen kaivannut Uunolta hellyyttä ja läheisyyttä ehkä nyt vähän enemmän kuin normaalisti. Se on ihan hiilenä ja väittää että mä tungen pyllyä koko ajan sen naamaan.

Uuno väitti Iskälle että mä olisin muka kiivennyt parvekkeella sen selkään takaa päin ja alkanut nylkyttämään sellainen tappoilme päällä. Pah..keksitty koko juttu. No, kerran Iskä näki vähän tuon tapaisen jutun, mutta mä silloin otin vain tukea Uunosta etten kaatuisi.

Viikonloppuna Uuno sanoi lähtevänsä Iskän ja Äiskän kanssa Siwaan. No mua ei kauppareissu kamalasti kiinnostanut ja mä jäin kotiin. Kun ne palasi tosi pitkän ajan kuluttua, mä kysyin Uunolta että jäikö se kiinni luu-taskuvarkaudesta kun kesti niin kauan? Se sanoi, että se oli ollut oikeasti jossain toimintaelokuvan kuvauksissa, se on kuulemma pääosassa. Se näytti mulle yhden kuvan sieltä kuvauksista.

Mun oli pakko kysyä, että onko Uuno oikeasti päässyt johonkin elokuvaan? Sen verran aidon näköinen oli tuo kuva. Iskä sanoi, että Uuno huijaa. Ne oli käyneet jossain koiratapaamisessa ja ne ei ottaneet mua mukaan siksi, kun mun lootuksenkukka olisi saanut kaikki pojat siellä sekaisin. Siitä olisi tullut kuulemma joukkotassutus ja aika moni olisi joutunut putkaan. Oli tuo kuva kyllä komea, Uuno näyttää siinä komealta.

Uuno onneksi toipui nopeasti tuosta viikonlopusta. Me käytiin tänään, Uunon synttäripäivänä Iskän Iskän eli Huru-Ukon luona kylässä. Se on vanha kuin taivas jos meihin vertaa, mutta se on kamalan mukava.

Uuno meni Huru-Ukon pihalla tuoliin istumaan ja sanoi" Arvaa mikä päivä tänään on?"


Huru sanoi, että maanantai. Uuno meni happamaksi ja sanoi että arvaa uudestaan tai paskannan sun raparpereihin! Mä kuiskasin Hurulle että sano että on Uunon-päivä. Huru sanoi oikean vastauksen ja voi mikä hymy Uunon kasvoille tuli. Mä otin aurinkoa Hurun tuolissa jonkin aikaa.

Sitten mä haistelin vähän kukkasia ennen kuin me lähdettiin kotiin.

Kun me päästiin kotiin, me saatiin molemmat Uunon-päivä jäätelöt ja me syötiin ne meidän parvekkeella. Ai miten hyvää jäätelö olikaan..nam..nam!


Kun me käytiin iltapissalla, mä meinasin saada hertslaakin. Meidän kaunis puisto oli täynnä jotain nuoria lapsia ja ne joi viinaa. Ja jokaisen paikan ne oli sotkenut roskilla. Mä astuin rikkinäisen pullon päälle mutta onneksi ei tullut haavaa tällä kertaa.

Mä kysyin Iskältä että miksi ne nuoret roskaa ja rikkoo pulloja niin että meidän koirien tassut menee rikki? Ei Iskä osannut vastata siihen, se sanoi että ne on vielä niin nuoria että ne ei ymmärrä vielä kaikkea. Jos mä osaisin puhua ihmistä, mä olisin kyllä mennyt sanomaan niille.