perjantai 10. huhtikuuta 2015

Päiväkirja 10.4.2015


Rakas päiväkirja,

et arvaa mitä meille kävi muutama päivä sitten kun oltiin Iskän kanssa iltapissalla? No me kierreltiin näitä meidän uusia kulmia ja Uuno oli aika herkillä, kun se ei oikein tykkää pimeestä. Eikö ole hassua että pimee ei tykkää pimeestä?

No homma alkoi lipsumaan tassusta kun me nähtiin sellainen koliseva laite jota Iskä kutsui raivotautiseksi tai joksikin sellaiseksi.
Uuno sekosi ihan täysin siitä ja haukkui sille kaikilla mahdollisilla haukuilla.

Siitä kun me selvittiin, Uuno päätti kiertää sellaiset korkeat kukkaruukut ja just kun se kiersi ne, mä huusin sille että raivotauti tulee..!!! Uuno säikähti ja juoksi karkuun, sillä seurauksella että ne kaikki kukkapurkit kaatui kumoon. Kuului kamala pamaus ja oli aika tipalla että me ei jääty niiden alle.

Iskän ilme oli kyllä sellainen että mä en oikein tiennyt mitä tehdä. Se sadatteli ja yritti nostaa niitä pystyyn mutta ne painoi aika paljon. Viimein Iskä sai ne purkit pystyyn ja se sanoi, että mitäpä te seuraavaksi keksitte? Ette kaataisi vaikka jonkun auton?

Onneksi Iskä ei ollut meille pitkään vihainen, se leppyi nopeasti. Aamulla mä heräsin tosi aikaisin, kun tää meidän uusi koti on niin valoisa. Mä varovasti huhuilin Iskälle, että herää.

Mä sanoin Uunolle että kannattaa olla tänään Iskälle kiltti, koska se oli illalla aika vihainen. Kun Iskä heräsi, Uuno sanoi että saisinko mä Iskä imitoida meidän kodin?

Äiskä oli onneksi hyvällä tuulella ja ehdotti että kun Uuno saa imitoitua, niin voitaisiin lähteä ulos johonkin kivaan paikkaan. Niin me lähdettiin ja sinne mentiin ihan autokyydillä. Kun me käveltiin sinne, Uuno taas nolasi meidät. Se alkoi karjumaan että hitaammat siirtyy syrjään kun me tullaan täältä!Kuuleeko se mummo ja lapsi..häh!

Eipä ne väistänyt eikä sen enempää vastanneet Uunolle. Viimein me päästiin perille ja me oltiin aivan ihanassa saaressa.

Äiskä lupasi että me tullaan kesällä sinne päiväksi retkelle.

Kun me tultiin saaresta kotiin, Uuno valitti että sillä on kamala ikävä Norjan kuningatarta eli Tuijaa.

Mä sanoin sille että voithan sä soittaa Tuijalle ja toin sille puhelimen.

Uuno sanoi että ei se voi soittaa kun sillä on puheaika loppu ja kaukopuhelu maksaa niin monta luuta että se menee luurikkoon.

Iskä lupasi että me soitetaan sille sen puhelimesta lähipäivinä. Uuno rauhoittui hieman tuosta.

Mä otin tänään vähän aurinkoa meidän parvekkella, se on aivan ihana.


Mutta se siinä on vähän tylsää, että se on myös tosi kuuma. Vähän niin kuin kesä-sauna.

Arvaappa mitä sillä aikaa tapahtui, kun mä otin aurinkoa? Uuno ja Saku Jung supatteli keskenään ja Uuno alkoi kiskomaan Iskän olutta. Se sanoi että taidampa riipaista kovan kännin.

Ne joi Iskän oluen puoliksi Jungin kanssa ja eihän siitä hyvä seurannut. Jung sammui lasiin meidän parvekkeelle.

Eipä taida sammakoiden pää kestää olutta kovin hyvin..mitähän aamulla tapahtuu kun Jung herää? Iskä sanoi että näyttää ihan sammakkosorbetilta. Mä en kestä, taidan mennä nukkumaan.