sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Päiväkirja 7.12.2014


Rakas päiväkirja,

jos olisin tiennyt aamulla, millainen päivä tästä tulee niin en olisi takuulla noussut sängystä koko päivänä.

Aamu meni ihan hyvin, me nukuttiin aika pitkään. Iskäkin sai nukkua myöhään, yleensä se herää sunnuntaina aikaisin töihin. Meitä väsytti kovasti kun me katsottiin eilen illalla telkkarista jonkun suuren linnan juhlia. Mä en ole varma mikä linna se oli mutta kivoja mekkoja siellä oli.

 

Me käytiin aamulenkillä ja ilma oli aika ikävä. Vettä satoi ja tuuli kävi mun korviin aika ikävästi. Mä tein pissan ja kakan, sitten juoksin täysillä sisälle.

Äiskä oli lähdössä töihin ja se aikoi pestä pyykkiä. Mä kysyin siltä, että saisinko auttaa sitä?

 

No arvaa mitä meidän Irtopiste-Uuno teki? Se kaivoi imurin esiin ja meni Iskän luokse kysymään, että mitäs jos imuroitaisiin yhdessä?

 

Mä arvasin, että Iskä ei oikein innostu aamulla ennen töihin lähtöä imuroinnista ja se sanoi Uunolle että unohda koko juttu. Uuno häippäsi olohuoneeseen nuristen. Mä menin auttamaan Äiskää pyykinpesussa.


Kun me saatiin pyykit pestyä, Iskä ja Äiskä oli lähdössä töihin. Äiskä menee kuulemma jonnekkin Japanialaan. Se on vielä kauempana, kuin missä Tuija asuu. Mä sanoin Iskälle ennen kuin se lähti, että mulla on sellainen tunne, että Uuno suunnittelee jotain. Uuno tuli sanomaan, että "en suunnittele mitään, Kerttu keksii koko jutun".

 

Iskä sanoi että me taidetaan molemmat olla hieman tärähtäneitä. Sitten ne lähti töihin.

Uuno alkoi heti Iskän ja Äiskän lähdön jälkeen pitämään puhetta Nallelle, Kalkulle, Hiirelle, Sialle ja Reiskalle. Se sanoi että kun Iskä tulee kotiin, pidetään mielenosoitin kulkue. Vaaditaan tuoreita luita. Reiska ja Hiiri kysyi, että mitä me tehdään tuoreilla luilla? Uuno sanoi, että älkää tarttuko tuommoisiin pikkuasioihin vaan näyttäkää mieltä. Tarvittaessa tehdään vaikka pahoja juttuja.

 

Mä ajattelin, että parempi nukkua ja sulkea korvat tuolta Uunon hölmöilyltä.

 

Kalkku kävi kuiskuttelemassa mun korvaan, että vanhat luut on vääryyttä. Tule mukaan Kerttu. Mä sanoin että en tule!

Sitten ovi rapisi ja Iskä tuli kotiin. Mä juoksin sanomaan Iskälle että nyt alkaa tapahtumaan ikäviä juttuja mutta ei Iskä ymmärtänyt mitä mä tarkoitin.

 


Sitten se mielenosoitus alkoi..ensin Kalkku heitti meidän pallon vessanpönttöön ja huusi:" vanhat luut on vääryyttä!"

 
 
Sitten Sika kahlitsi itsensä luu-koriin kiinni ja sanoi:" Uusi luu - uusi alku".



Tässä kohtaa Uuno oli vähän nolona, mielenosoitus on karannut käsistä.

 

Sitten kuului kamala kolahdus eteisestä. Nalle oli vallannut mun yksiön ja sanoi, että valtaus jatkuu niin kauan kunnes uusia luita tulee taloon.

 

Nallella ei mennyt valtaus oikein nappiin sillä se nukahti kesken kaiken. Samalla keittiöstä Reiska huusi että luut tänne tai Iskän ruoka syödään!

 

Mä sain tässä välissä napattua Hiiren pois mellakasta ja sanoin Iskälle että se ei ole tehnyt mitään.

 

Mä sanoin Iskälle että tehdään sellainen sopimus, että jos mä saan mellakan loppumaan niin se ei ole vihainen meille. Korkeintaan Kalkulle. Niin me paiskattiin kättä päälle.

 


Mä sain Uunon ja Reiskan neuvottelemaan sovusta ja aikamme neuvoteltuamme me päästiin siihen lopputulokseen, että Iskä tuo meille kerran viikossa uusia luita.

 

Iskä suostui noihin ehtoihin ja mellakka loppui. Onneksi mitään kovin pahaa ei tapahtunut. Iskä sanoi, että siellä suuren linnan juhlissa oli ollut paljon pahempi mellakka. Onneksi me ei oltu siellä.