keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Päiväkirja 14.1.2015


Rakas päiväkirja,

me saatiin Uuno kanssa huippu-uutisia, nimittäin meille tulee yökylään Risto-Reipas. Sen oikea nimi on Risto mutta se lisänimi taitaa tulla siitä että se on reipas. Mä en tiedä, mutta mä kyllä kysyn sitä siltä sitten kun se tulee. Iskä kysyi, että haluttaisiinko me Risto meille ja mä aloin heti tekemään kutsukorttia.

 

Uuno oli huolissaan, että missä se Risto nukkuu ja mä sanoin sille että ole huoletta Uuno. Kyllä Ristolle takuulla löytyy nukkumapaikka.


Uuno ja Iskä ei tiedä vielä, että ne saa nukkua sohvalla kun me pötkötellään Riston ja Äiskän kanssa sängyssä. Mutta kyllä se niille selviää viimeistään silloin kun käydään nukkumaan.

Mä aloin heti sisustamaan meidän kotia vähän tyylikkäämmäksi, kun miesvieraita tulee ihan yökylään.

 
 


Me ollaan oltu melkein koko ajan ikkunassa katsomassa, että koska se Risto tulee. Iskä sanoi, että siihen on aika monta yötä vielä että turha kyttäillä ikkunasta vielä.

 


No kun Uuno kuuli, että menee vielä monta päivää niin se alkoi taas touhuamaan omiaan. Mä kysyin siltä, että mitä ihmettä se tekee. Se vain istui paikallaan tyhjän ruokapöydän edessä ja mumisi jotain ihmeellistä.

 


Vähän myöhemmin selvisi, että Sulttaani-Uuno on alkanut mietiskelemään eli retsinoimaan, niin kuin Uuno sanoi. Retsinointi kuulemma saa mielen kirkastumaan. Millähän me saataisiin Sulttaanin järki kirkastumaan? 

Me käytiin ulkona kun Uuno oli lopettanut noi omat juttunsa ja voi vitsi että mua ottaa päähän, mitä tapahtui ulkona. Mä olin kakannut ja pissannut nätisti ja sitten kun me juostiin Uunon kanssa niin mä astuin jonkun terävän päälle. No se ei ollut Uuno, kun se ei ole kauhean terävä. Mutta mun tassusta alkoi vuotamaan verta ja sitten mentiin vauhdilla kotiin. Iskä ja Äiskä elvytti mua tai siis mun tassua ja laittoi siihen siteen.

 

Ei se mikään kamalan vakava haava ollut mutta siitä tuli sen verran verta, että meidän eteisen matto meni aika ikävän näköiseksi. Iskä sanoi meille, että ulkona pitää olla varovainen mihin siellä astuu. Mutta arvaa vaan muistetaanko me Uunon kanssa se kesken leikkien?

Loppuilta mulla oli aika tylsää, siis tosi tylsää. Uuno toi koko ajan kaikkia leluja ja pyysi että leikitään mutta mä sanoin sille, että etkö sä käsitä. Mä olen sairaslomalla nyt. Sitten se meni taas mietiskelemään ja sieltä kuulu: mimimimimimimimimimi.Mä huusin Uunolle että mitä se miettii? Uuno sanoi, että se miettii sitä että jos me leikittäisiin yhdessä niin mitä me leikittäisiin yhdessä jos me leikittäisiin yhdessä. Aha, sanoin sille.

Iskä ja Äiskä meni saunaan ja ne ei ottanut mua mukaan.Jos tassu on kipeä, ei ole löylyyn asiaa..plääh..ihan tylsää.

 

Onneksi Iskä laittoi mua varten meidän kodin takan päälle ja sain maata sen edessä.

 


Kukahan kantaa mua ulkona kun pitäsisi lähteä ihan iltapissalle? Toivottavasti mun tassu paranee pian sillä mulla on tosi tylsää.

 

P.S Ristolle terkkuja, kyllä mä saan tassuni tanssikuntoon siihen mennessä kun sä tuut meille!