tiistai 10. maaliskuuta 2015

Päiväkirja 10.3.2015


Rakas päiväkirja,

Mä en ole oikein päässyt kirjoittamaan kun meidän Iskä on ollut tosi pitkään tosi kipeänä. Se on ollut ihan räkänokka. Me ollaan hoidettu ja lämmitetty sitä Uunon kanssa.
Äiskä päätti piristää Iskää yhtenä päivänä ja leipoa sille jotain kivaa. Mä autoin Äiskää leipomisessa ja tietenkin Uunokin siihen itsensä tunki.
 Uuno sanoi että kyllä se osaa leipoa kun se on katsonut telkkarista jotain Master Sepalus ohjelmaa. Mä en ole sellaista nähnyt, eikä Äiskäkään. Ja eihän Uunon leipomisesta tullut mitään. Siis ei yhtään mitään. Ainoa mitä Uuno leipomisesta tuli, oli se että Uuno sai hiivan korvaan. Siis hiivatulehduksen. Se joutuu nyt pitämään ponttoonia päässä ja vitsi että se on hauskan näköinen..hih..

Äiskä oli unohtanut jotain ostaa kaupasta ja kun Iskä nukkui sängyssä, Äiskä lähti käymään kaupassa. Me jäätiin kotiin Uunon kanssa. Heti kun Äiskä laittoi oven kiinni, Kalkku tuli kaapista ja sanoi Uunolle että mitäs jos alettaisiin hippasille.
Uuno meni tuohon Kalkun halpaan ja ne juoksi ympäri asuntoa niin, että sohvatyynytkin tippui lattialle. Sika meni sanomaan niille että nyt kyllä lopetatte, ennen kuin käy huonosti. Sitten kuului kamala kirkaisu ja kilahdus. Juuri samalla hetkellä Äiskä avasi ulko-oven ja tuli kotiin.
 Mä en nähnyt mitä tapahtui mutta Äiskän rakas kynttilänjalka oli kuitenkin ihan kappaleina lattialla. Uunoa, Kalkkua eikä Sikaa näkynyt missään. Äiskä oli ihan varma, että mä olin rikkonut sen kynttilänjalan.
Mä yritin selittää että en se minä ollut. Äiskä löysi Uuno makuuhuoneesta ja se oli ihan jäykkänä."Minä olen Uuno Leppänen Helsingistä, kolme vuotta. En käytä kynttilöitä.
 Uuno sanoi että Sika on syyllinen. Sitten Uuno juoksi meidän olohuoneeseen ja huusi: " Sika pää kiinni, pää kiinni Sika".
 Uuno puheista ei aina ota selvää mutta Uuno kai yritti sanoa, että Sialta oli irronnut pää. Se oli jäänyt kynttilänjalan alle. Voi ei, mun kaverille oli käynyt huonosti.

Mua harmitti loppupäivän Sian kohtalo, Uuno ja Kalkku on syyllisiä siihen että Sialta irtosi pää. Mä mökötin aika pitkään tuon takia.
 Kyllä mä suostuin illalla käymään ulkona kun siellä oli niin kaunis ilma. Mutta Sikaa mulla tulee ikävä. Oli se sentään tullut meille vaihto-sikana Espanjalasta.
 Iskä lohdutti mua ja otti sänkyyn viereensä. Siihen mä sitten nukahdinkin.