torstai 4. joulukuuta 2014

Päiväkirja 4.12.2014


Rakas päiväkirja,

Me herättiin aamulla Iskän kanssa tosi aikaisin. Äiskä on työmatkalla ja tulee tänään kotiin. Mä olin jotenkin silmät vielä ihan unessa ja söin vahingossa Uunon ruuan. Uuno mökötti ja alkoi vahtimaan mun ruokakippoa ja sanoi että se järjestää mielenosoituksen. Se aikoo pyytää Reiskan, Sian, Nallen ja Kalkun mukaan.


Kun mun masu vähän keveni, menin kysymään Iskältä, että jospa se leikkisi mun kanssa pallolla. Me nimittäin löydettiin aamulenkillä pihalta kiva, vähän vanhan näköinen pallo.

 

No eihän me saatu rauhassa leikkiä kun Uuno tuli kukkona tunkiolla mukaan. Iskä sanoi noin Uunolle, mä en ole sellaista tunkiokukkoa edes nähnyt.

Iskä jaksoi aika kauan leikkiä meidän kanssa, vaikka sillä oli vähän kiire töihin. Me oltiin aika ihmeissämme kun Iskä olikin harjoitellut salaa pallopeliä. Me hävittiin sille Uunon kanssa 6-0.

 
Iskä lähti töihin ja me jäätiin Uunon kanssa kotiin. Onneksi Iskä tuli aika nopeasti kotiin kun sillä ei ollut kamalasti hommia tänään. Uuno meni ekana kyselemään Iskältä, että toiko se meille uudet luut?

 

Iskä sanoi että ei tuonut, koska meillä on jo niin paljon luita. Uuno sanoi että ei hänellä ole kuin alle kaksi tai vähemmän kuin yksi luu. Ja niistäkin on mennyt viimeinen käyttöpäivä umpeen. Se on kuullut Äiskältä tuon sanan. Ja Uuno jatkoi, että Iskältäkin on mennyt kuulemma se viimeinen käyttöpäivä umpeen jos luita ei ala tippumaan.

Iski sanoi, että lasketaan meidän luut, niin sitten nähdään muistaako Uuno luiden määrän oikein.

 

Et usko jos sanon, mutta niitä luita oli melkein meidän kodin mitan verran. Uuno saarnasi Iskälle että ei käy, nämä on vanhoja luita. Se aikoo vaatia mielenosoituksessa myös uusia tuoreita luita.

 

Aikansa Uuno jaksoi rähinöidä mutta sitten me käytiin Iskän kanssa päiväunille. Mä nukahdin siihen kun Uuno laski luita: vanha luu, vanha luu, tosi vanha luu..

 
Sillä aikaa kun me nukuttiin, Kalkku oli kaapannut kaikki luut ja oli julistanut Uunolle että jatkossa jos me halutaan luita, se vuokraa niitä meille.
 
 


Kalkku oli sanonut myös että vuokrahinnoista ei neuvotella, se on luunkova pisnes-kalkku.