tiistai 29. syyskuuta 2015

Päiväkirja 29.9.2015


Rakas päiväkirja,

eilen aamulla mä heräsin tosi pirteänä samaan aikaan kun Iskä. Iskä ei ollut pirteä, vaan se sadatteli kun joutuu heräämään aikaisin. Se oli lähdössä viemään sitä sen Iskää Hurua joka on vanha kuin vuori, lääkäriin. Mä autoin Iskää aamutoimissa ja etsin sille sukat.

Me jäätiin Äiskän ja Uunon kanssa kotiin. Aamulenkki alkoi aika ikävästi, sillä me löydettiin pihalta Andersson. Niin, se lokinpoikainen jos muistat vielä. Viimeksi kun me nähtiin, se suunnitteli jättävänsä Helsingin ja lähtevänsä Uppsalaan. Mä kun kävin nurmikolla pissalla, mun nenään tuli kamala haju. Ekaksi mä luulin että Uuno on taas pierassut sellaisen varsipierun mutta sitten mä aloin etsimään mistä se haju oikein tulee.

 Vähänkö mä järkytyin kun puiden lehtien alta löytyi Andersson ihan litteenä! Voi ei, mitähän sille on oikein tapahtunut?

Äiskä kielsi meitä menemästä Anderssonin luo, kun siitä voi saada jotain pöpöjä. Me sanottiin Anderssonille että lepää rauhassa, meillä tulee sua ikävä. Sitten Uunolle tuli vielä toinen takaisku kun me jatkettiin kävelyä. Nimittäin Uunon uima-allas puistossa oli tyhjä vedestä.

Uuno oli ihan rikki kun se ei päässyt kahlaamaan altaaseen. Se parkui että "Kuka on vienyt Uunon vedet, kuka on vienyt Uunon vedet? Ensin Andersson ja sitten vielä tämä..mä tarvitsen riisiapua!" Äiskä sanoi että nyt lähdetään kotiin.

Kotona Äiskä keksi ihan uuden leikin, se puhalsi meille parvekkeella sellaisia kuplia ja me yritettiin saada niitä kiinni.

Se oli tosi kiva leikki mun mielestä. Uuno kun ei saanut kuplia kiinni, se lähti sisälle mököttämään.


Mä otin pienet päiväunet leikin jälkeen ja toivoin että tulisipa Iskä pian kotiin. Chuck Taylor tuli mun viereen nukkumaan kun sillä oli kuulemma vähän kylmä.

Mä heräsin kun Iskä tuli kotiin ja vähänkö mä sitä pussailin sohvalla. Annoin mä Äiskänkin vähän pussata Iskää. Iskä oli käynyt ostamassa mulle ja Äiskälle tosi kauniita kukkia.

Äiskä kertoi Iskälle että Uuno tarvitsee riisiapua ja Iskä sanoi että se tietää millä Uunon elämä saadaan taas raiteille. Niin me puettiin ja lähdettiin autolla jonnekkin. Perillä selvisi että me mentiinkin meidän lempipaikkaan sinne isoon puistoon missä saa juosta ihan täysillä. Mä katsoin Iskää hieman pitkään kun se nousi autosta, sen masu oli turvonnut kamalan isoksi. Siis ihan jättimäiseksi. Mä sanoin että Iskä on lihonut!! No syy selvisi aika pian, sillä Iskä kaivoi takin alta Uunon jalkapallon ja sanoi:" nyt alkaa riisiapu!"

Me juostiin pallon perässä siis niin täysillä että oksat pois. Palloilun jälkeen me käveltiin vähän rannassa katsomassa merta.

Ei ollut puistossa käynnin jälkeen Uunolla mitään ongelmia ja me hurautettiin takaisin kotiin koko porukka. Kotona parvekkeella Orvokki-lehmä seistä jäpitti ja tuijotti ulos. Mä kysyin että mitä se katselee? " Mä ihmettelen miksi se Yngve- setäpuoli ei ole vielä tullut vaikka sen piti tulla jo monta päivää sitten?" Mä sanoin, että toivottavasti sille ei ole tapahtunut mitään pahaa.

Uuno oli innostunut sillä aikaa katsomaan telkkaria ja sen lempiohjelmaa, Uunoa tietenkin. Siinä se istui kuin tatti ja kikatteli telkkarille.

Sitten se juoksi parvekkeelle ja sanoi mulle ja Orvokille että" no niin arvon neidit, tässä teidän oma sentlemanni Uuno Tuhmakuono".

Just joo, Uunon ei pitäisi katsoa tuollaisia ohjelmia telkkarista. Kello alkoi olla jo niin paljon että me lähdettiin iltapissalle. Orvokki sanoi että se jää sisälle ja yrittää ottaa yhteyksiä Yngveen.

Ulkona oli tosi pimeää ja meitä hieman pelotti Uunon kanssa. Taivas oli ihan oudon näköinen.

Me tehtiin tosi nopeasti iltapissat ja juostiin sisälle. Sisällä Iskä sanoi mulle, että tulehan Kerttu käymään täällä. Katsotaan kuka on lihonut ja se otti esiin puntarin.

Huh..mulla oli paino pysynyt samana mutta Iskälle oli tullut kilo lisää. Sen siitä saa kun syö aina niin myöhään. Me ollaan Iskälle sanottu monen monta kertaa että pitää syödä terveellisesti. Mutta ei Iskä usko meitä. Se on samanlainen jääräpää kuin Uuno.