lauantai 20. joulukuuta 2014

Päiväkirja 20.12.2014


Rakas päiväkirja,

uskotko että on enää vain neljä yötä jouluun? Ei uskoisi kun ulkona on niin lämmintä ja lunta ei ole yhtään. Me oltiin tänään ulkona ja Uuno meni kysymään sorsilta, että tulisiko ne meille viettämään joulua. Ne sanoi, että ei ne voi tulla kun ne pelkää joutuvansa uuniin paistiksi.

 

Mä sanoin että ei meillä uuniin joudu. Iskä ja Äiskä tykkää eläimistä. Ne sanoi harkitsevansa vielä.

Uuno juoksi meidän pihassa olevien puiden luokse ja huusi:" täällä on meille joulukusi." Sitten se pissasi sen päälle. Se sanoi, että muistaa paremmin mikä se noista puista on. Iskä sanoi, että meille ei mitään pissattua puuta sisälle kanneta. Ja että ei se mikään joulukusi ole vaan joulukuusi. 



Meillä on alettu vähän tekemään jouluvalmisteluja. Iskä ei ole kauheasti tehnyt mutta Äiskä sen enemmän. Tänään aamulla ne jutteli keskenään jouluruuista. Iskä haluaisi joulukalkkunan ja Äiskä joulukinkun. Kalkku kuuli keskustelun ja kömpi uunista ulos unisena. Se oli nukkunut siellä, kun Uunon kuorsaus oli valvottanut sitä melkein koko yön.



Mä sanoin Kalkulle että lähipäivinä ei kannata nukkua uunissa tai voi saada ikävän herätyksen ja joutua ruokapöytään.

Sika tuli keittiöön ja se oli ihan kauhuissaan Äiskän puheista. Ei kai minua syödä, kun olen vain pieni possu?

 

Iskä sanoi, että ei tarvitse olla huolissaan. Ei meillä syödä oman perheen väkeä. Sitten ne lähti jouluostoksille. Me jäätiin kotiin.

Kalkku ja Nalle alkoi heti leikkimään joulua. Me sanottiin, että ei viitsisi vielä mutta ne ei kuunnellut mua.


 

Kalkku näytti aika hassulta tonttuhattu päässä, Nalle oli ihan tontun näköinen.

Kun Äiskä ja Iskä tuli kotiin, ne oli ostanut meille uuden lelun. Sellaisen kamalan kokoisen pallon. Uunohan sekosi siitä täysin.

 

Mä kun en jaksanut leikkiä Uunon kanssa, se pyysi Reiskan mukaan.

 

Mä lupasin toimia niille erotuomarina mutta sitten niiden peli meni niin ikäväksi ja ne haukkui mua sopupeli-tuomariksi. Mulle tuli paha mieli ja mä vähän mökötin.

 

Illalla me kysyttiin Äiskältä vielä, että eihän Kalkkua, Reiskaa, Nallea tai Sikaa syödä jouluna.



 

Äiskä sanoi että olkaa huoletta, ei niitä syödä. Sitten me kysyttiin, että saadaanko me lahjoja? Äiskä sanoi, että jos olette olleet kilttejä niin saatte. Ööh..juu..ollaan me oltu.

Kun me oltiin menossa nukkumaan, me vallattiin sänky. Sitten me muistettii, että pitää olla kiltti ja mä keksin selityksen siihen, miksi me ollaan sängyssä: " me lämmitettiin sänkyä Iskälle ja Äiskälle". Ne uskoi sen selityksen, tai ainakin mä luulen niin.