torstai 23. huhtikuuta 2015

Päiväkirja 23.4.2015


Rakas päiväkirja,

mä arvasin että kun Late Lainsuojaton tuli meille, niin siitä ei hyvä seuraa. Ja oikeassahan mä olin. Ekana iltana Late änkesi meidän sänkyyn nukkumaan ja parkkeerasi autonsa vessan oven eteen siten että kukaan ei päässyt sinne.

Seuraavana aamuna Late herätti meidät kamalalla käryllä, se oli alkanut grillaamaan.

Late oli aika ilkeä ja ei antanut meille muille makkaraa.Reiska suuttui ja sanoi että se kurkottaa alakerran naapurin parvekkeelta lisää makkaraa.

 Uuno lupasi vahtia, ettei Iskä tai Äiskä huomaa niiden touhuja. Arvaa vaan katseliko ihmiset kadulla kun Reiska roikkui parvekkeen reunalla? Sitten me alettiin ihmettelemään että missä Saku Jung on? Uuno sanoi että se kai pelkää joutuvansa grilliin mutta sitten meidän kylpyhuoneesta kuului kamalaa kiljumista...jiiiihaaa..jippiiiii..wouuuuuu..Me juostiin katsomaan, että mitä siellä tapahtuu. Iskäkin tuli katsomaan, että mikä hätänä.

Siellä meidän pesukoneessa se Saku Jung istui ihan läpimärkänä. Jung sanoi, että se oli ottanut pienet torkut ja herännyt siihen kun maailma alkoi pyörimään. Kalkku oli kuulemma laittanut pesukoneen päälle ja juossut nauraen pois.

Iskä komensi koko porukan ulos ja me lähdettiin koirapuistoon. Me tavattiin siellä muutama kiva koira mutta mä kuulemma taas käyttäydyin huonosti. Taisin mä ne haukkua pystyyn, jos rehellisiä ollaan. Uuno riehaantui täysin ja se alkoi syömään kiviä.


Uuno joutuikin naamapesulle kun päästiin kotiin. Ja usko pois, sitä hiekkaa oli joka paikassa. Late Lainsuojaton sanoi, että se sen täytyy lähteä ajelemaan kohti Merikarviaa. Marjatta kaipaa siellä apua johonkin pesänrakennushommaan. Niin me hyvästeltiin Late ja sen hieno auto. Uuno sanoi että kun ajelet ensi kerran meillä päin, niin aja ohi.


Kun Late Lainsuojaton lähti, mä menin parvekkeelle ottamaan aurinkoa. Mä tykkään niin kamalasti meidän parvekkeesta ja Äiskän ostamista kukista. Uuno on tosin käynyt pissaamassa niiden juurelle, mutta Äiskä ei tiedä sitä. Ja mä lupasin että en kerro.

Illalla me toivuttiin Laten käynnistä ja otettiin iisisti. Mä nukuin ja Uuno katseli telkkarista jotain huutokauppaohjelmaa. Se karjui:" ja myyty eturivin rouvalle kolmella luulla, ensimmäisen..toisen ja taas yhden kerran..

Aamulla Uuno herätti mut ja kuiskasi korvaan että se lähtee vähän käymään kylillä. Sillä on kuulemma pisneksiä.

Mua vähän ihmetytti mihin ne lähti, kun Äiskä oli ihan vedet silmissä ja Iskäkin oli vakavana. Niin, ja ne ei ottanut mua mukaan. Myöhemmin päivällä ne tuli takaisin ja Uuno oli jotenkin outo. Sen silmät harotti joka suuntaan ja sillä oli sellainen häkkyrä kaulassa. Ihan kuin joku satelliittilautanen.

Se sanoi sammaltaen, että TeleVintiö tässä terve, onko kuuluvuutta, kuulekoo maa? Ja sitten se simahti lattialle. Äiskä kertoi, että Uuno oli ollut lääkärissä ja sen nahkasäkit oli tyhjennetty.

Mulla oli aika tylsää, kun Uuno nukkui vaan. Yht äkkiä Uuno nousi ylös ja huojui kuin heinänkorsi tuulessa. Se seisoi vain ja tuijotti mua.

Se kysyi että montako jalkaa neito näkee nyt? Se piti takajalkaa ilmassa ja seisoi kolmella jalalla." Mitäs pidät mun sheivauksesta, vähän paljasta pintaa tarjolla tytölle. Sitten se taas rojahti kyljelleen ja nukahti. Se oli siis niin pihalla kuin pihalla voi olla.En viitsinyt sanoa, että sen tassut oli aika hassun näköiset.

Jossain kohtaa herra Uunolainen istui ihan jäykkänä luu suussa sen sängyssä. Se taisi istua siinä yli tunnin ihan paikallaan. Mitähän muuta ne on Uunolta leikanneet kuin ne nahkakassit? Onkohan käyty myös sen yläpäässä leikkaamassa jotain?


Taitaa tulla tylsiä päiviä mulle kun tuo meidän Uuno on tuollainen. Siitä ei paljoakaan ole seuraa..