lauantai 23. elokuuta 2014

Päiväkirja 23.8.2014


Rakas päiväkirja,

Meidän iskä on ollut ihan surkeana, kun se ei ostanut lippuja sen suosikki-laulajan konserttiin. Niin, just sen minkä lauluja se laulaa aina suihkussa. No iski on kulkenut koko viikonlopun sellaisessa samanlaisessa takissa, joka sillä laulajalla on. Siinä on sellaiset valkoiset hihat. Ja sitten se hokee että kuka muu muka.. Me ollaan lohdutettu sitä, että meille ei ole ketään muuta kuin se ja äiskä.

Aamulla mä herätin iskän aikaisin, kun se aina herättää meidät kesken parhaiden unien. Iskä ei saanut unen päästä enään kiinni mutta mä kyllä nukahdin heti uudestaan.



 

Mua vähän harmitti jälkeenpäin kun mä muistin että tänään on iskin ainoa vapaapäivä. Me käytiin aamupalan jälkeen ulkona ja siihen tuli yllättäen sellainen kamalan vihainen lintu. Se kiroili meille koko ajan mutta arvaappa mitä, Uuno ei edes huomannut koko lintua. Se luuli että se olin mä joka kiroilee ja sitten se valitti iskille mun kiroilusta. Onneksi iskä oli seurannut tilannetta ja sanoi Uunolle, että voisi olla vähän tarkempana.

 

Sitten kun me päästiin kotiin, iskä sanoi mulle että nyt Kerttu lähdetään autolla ajelemaan. Uuno oli heti ihan naama rutussa, kun se tajusi ettei sitä oteta mukaan. Me lähdettiin hakemaan äiskää töistä. Mä sain olla etupenkillä koko matkan ja se on aina ihan huippua. Kun me päästiin äiskän työpaikan pihaan, mä tähystin silmä kovana koska se tulee. Sitten äiskä tuli sieltä ja se oli kamalan iloinen kun mä olin kanssa sitä vastassa. Se kysyi, että missä Uuno on, niin mä vastasin että uutta treffi-ilmoitusta tekemässä kotona.

 

Kotimatkalla iskä ja äiskä kävi kaupassa. Mä kuulin kun iskä sanoi äiskälle ostaneensa jotain Pulputi-juustoa. Kun me päästiin kotiin, Uuno oli ihan hapan. Se ei suostunut edes katsomaan mua. Sitten kun mä kerroin sille, että sain istua etupenkillä ja että me ostettiin Pulputi-juustoa, se meni ja suutuspäissään kaatoi kaikki luut lattialle.


 

Kun Uuno oli leppynyt, me mentiin koko perhe ulos. Siellä me nähtiin uusi kaveri, aivan ihana Phyllis. Aika hassu nimi mutta se oli tosi ihana. Se on Englannista oleva bulldogi.

 

Mä kuulin kun iskä sanoi äidille, että meille tulee talvella kanssa uusi perheenjäsen, joka on samanlainen kuin tuo Phyllis. Mua vähän jännittää, oliko iskä tosissaan. En mä kyllä osaa puhua englantia sen kanssa.

Kun me päästiin sisälle, Uuno huusi iskälle että mä haluan sitä Pulputi--pulputi juustoa. Iskä ja äiskä nauroi ihan kippurassa. Iskä näytti meille juuston ja se olikin ihan tavallisen näköinen. Vähän outoja kuvia siinä paketissa tosin oli.



Iskä rupesi sitten remonttihommiin ja mä autoin sitä. Uuno nukkui ja ei siitä ollut meille mitään apua. Me asennettiin olohuoneeseen takka ja sitten muutama taulu. Se takan asentaminen oli aika vaikea homma mutta yhdessä iskin kanssa me siitä selvittiin.






Takka on kyllä aika ihana ja sen edessä on kiva nukkua.

 


Me saatiin homma viimein tehtyä, niin Uuno heräsi. Se sanoi nähneensä unta että sillä oli koko maailman suurin luu. Mä kuiskasin iskälle yhden jutun ja se nyökkäsi. Sitten mä näytin Uunolle, kenellä on maailman suurin sonninsuti. Uunolla loksahti suu auki ja se vain änkytti.
Iski osti meille tän puoliksi, mutta ei kerrota sitä vielä Uunolle.

 

Illalla kun me käytiin ulkona, oli kamalan pimeää. Uuno kiljui, että se ei näe kakata mutta ískällä oli onneksi lamppu mukana. Iski on aina varautunut kaikkeen.