sunnuntai 16. elokuuta 2015

Päiväkirja 16.8.2015

Rakas päiväkirja,

kun me mentiin muutama päivä sitten ulos aamupissalle ja käveltiin meidän puistossa, me huomattiin siellä joku lappu tolpassa.

Siinä luki että joku paha ihminen on rikkonut lasia puistoon tahallaan. Se olisi kai halunnut satuttaa meitä Uunon kanssa ihan tahallaan. Iskä sanoi että sellainen touhu on tosi typerää ja Iskä oli tosi vihainen.

Me nähtiin myös ne meidän kaverit Koffin Puiston Rangereista. Ne rapsutteli meitä ja me suikattiin niille vähän pusuja. Uuno pölli niiltä liituja ja alkoi huutamaan kovaan ääneen:" se piirtää, kenellä on liitua."
Sitten me mentiin kotiin ja mä huomasin, että Iskä oli vielä vähän vihainen siitä lapusta joka me nähtiin. Iskä lähti johonkin ja sanoi että tulee pian takaisin.
Kun Iskä viimein tuli kotiin, se sanoi että huomenna lähdetään koko perhe caravaanareiksi ja jätetään tyhmä kaupunki lasinsiruineen taakse. Mä en yhtään ymmärtänyt mitä se tarkoittaa mutta mä ajattelin että se on pakko olla jotain kivaa. Iskä näytti kuvan meille asuntoautosta, jonka se oli käynyt katsastamassa.

Uuno sanoi että se kanssa katsastelee mimmejä puistossa. Iskä sanoi että katsastaminen tarkoittaa sitä, että auton kunto tarkistetaan ennen sen käyttöä. Uuno sanoi, että samaa sekin tarkoittaa mimmien katsastamisella.
 
Nyt mulle selvisi, että me lähdetään kesälomareissulle ja asutaan tuossa autossa. Apua, mua jännittää kamalasti ja Äiskä sanoi kanssa että sitä myös. Sekään ei ole koskaan ollut tollaisessa autossa yötä.
 
Illalla ennen nukkumaan menoa mä luin vähän caravaanarikirjaa, että mä pääsisin jyvälle hommasta.

Aamulla me pakattiin auto ja lähdettiin ajamaan jonnekkin salaiseen paikkaan. Iskä ei kertonut meille kenellekkään, mihin me mennään. Äiskä yritti kysellä että mihin me mennään mutta Iskä ei sitä kertonut. Matkalla me pysähdyttiin onneksi sentään syömään eväitä.
Meillä oli aika pitkä ajomatka ja mulla oli vähän tylsää. Iskä ei ottanut mua syliin ajon aikana vaan mä jouduin nukkumaan Uunon kanssa auton takasängyssä. Se oli kyllä aika reteen iso sänky. Mikäs siinä oli nukkuessa.
Me herättiin siihen kun auto pysähtyi ja Äiskä sanoi että me ollaan perillä. Mä kysyin että missä me ollaan? Äiskä sanoi että Yyterissä. Mä en tiedä sellaista paikkaa mutta nyt äkkiä ulos katsomaan mestoja!


Iskä ja Äiskä vei meidät siellä Yyterissä aivan ihanalle uimarannalle. Se oli ihan mieletön paikka. Me juostiin Uunon kanssa aalloissa täysillä.

Uuno sanoi että se osaa smurffata ja se smurffasi niin että vesi vaan lensi.
Uimisen jälkeen me mentiin takaisin meidän auton luokse. Siellä meitä odotti Chuck Taylor. Se otti aurinkoa auton peilin päällä.

 Me otettiin Chuck mukaan kun lähdettiin kauemmaksi kuin missä Norja on. Chuck osaa eri kieliä ja siitä voi olla apua meidän retkellä.
 
Iltapissan jälkeen me mentiin nukkumaan. Koko perhe oli jo unessa kun me herättiin ihmeelliseen laulamiseen. Me oltiin Äiskän kanssa ihan varmoja, että Chuck Taylor on pöllinyt Iskän oluen ja laulaa humalassa. Mutta ei se ollut Chuck vaan Uuno. Se istui ihan pimeässä auton etupenkillä ja lauloi:
 
" Mä ajan koko yön, kuin Uuno Orbison. Mun sydämeni lyö, tän auton ratti on hervoton. En edes tiedä missä autoni on, mut sun kanssa beibi se on tarpeeton. Mua kuumottaa enkä unta saa, mut en kuitenkaan sitä myönnä. Mä ajan koko yön, kuin Uuno Orbison."



Aikansa Uuno lauleskeli ja sitten se kömpi kanssa sänkyyn. Mä kerron loput meidän seikkailusta ensi kerralla.