perjantai 18. syyskuuta 2015

Päiväkirja 17.9.2015


Rakas päiväkirja,

me oltiin tosi huolissaan Uunosta kun se tuli sairaalasta kotiin. Illalla me oltiin ihan varmoja että saadaan taas valvoa koko yö. Uuno kävi ihan normaalisti nukkumaan ja just kun me meinattiin nukahtaa, se huusi sängystä ihan täysillä: " Voitolla yöhön, voitolla yöhön, Uuno menee voitolla yöhön."

Sitten me nukahdettiin koko perhe ja Uuno nukkui koko yön. Me mentiin voitolla yöhön.

Uuno alkoi toipumaan aika nopeasti, se auttoi päivällä Iskää parvekkeella uusien valojen asentamisessa. Tai Uuno katseli vierestä ja antoi Iskälle ohjeita.

 Ei mua haitannut se että Uuno vain hoiti työnjohtamisen, pääasia että Uuno toipuu kuntoon.

Uuno ja Iskä lähti hakemaan jotain osia parvekkeen valoihin ja me jäätiin Äiskän kanssa kotiin.

Kun Iskä ja Uuno tuli takaisin, ne jatkoi valojen asentamista. Uuno auttoi Iskää pahimmissa asennuskohdissa.

Mä sanoin meidän pojille, että lähdetään yhdessä ulos kun on niin kaunis ilma. No ne suostui lopettamaan hommat hetkeksi ja me mentiin päiväkävelylle.

Mä kysyin Uunolta, että tiedätkö mistä tietää että syksy on tullut?


Uuno vaan toljotti paikallaan ja sanoi, että mistä mä voin sen tietää? Näytänkö mä joltain meteoriitiltä? Kysy jotain helpompaa.


Mä sanoin että sen tietää siitä, kun puiden lehdet putoaa ja ne lehdet vaihtaa väriä.

Uuno jäi istumaan ja kysyi Iskältä, että ompeleeko se meille sadetakit kun kohta sataa joka päivä? Iskä lupasi ommella jotkut tosi käheet takit meille.

Kun me mentiin takaisin kotiin, Iskä ja Äiskä tilasi niille jotain herkkuruokaa kun ne ei jaksanut kokata itse. Mä yritin tuijottaa niiden ruokaa, jos se olisi tullut mun luókse mutta eipä se auttanut.

Mä menin Iskälle sanomaan, että tehdäänkö diili? Sä annat mulle ja Uunolle vähän herkkuruokaa ja mä tuon sulle yhden oluen?

Uuno huusi että:" Iskä, win-win..suostu nyt niin kaikki voittaa. Iskä sanoi, että okei, tämä on hyvä diili. Niin mä hain Iskälle oluen.


Me käytiin illalla vielä ulkona ja siellä oli ihana ilta-aurinko. Mä yritin houkutella Uunon Zumbaamaan mutta se ei suostunut. Siitä tietää että Uuno ei ole vielä ihan kunnossa.

Mutta eiköhän se Uuno tule kuntoon, kun sillä on jos jonkinlaista lääkettä syötävänä. Kun me päästiin sisälle, Orvokki-lehmä sanoi että sillä olisi mulle vähän asiaa.

Orvokki-lehmän setäpuoli Yngve olisi tulossa kuulemma Helsinkiin ja se kysyi, että saisiko Yngve tulla meille yhdeksi yöksi? Mä sanoin että mun puolesta se on ok mutta ettei kävisi taas hassusti kuin Kaija Kilpisen kanssa, niin Yngve ei saa laittaa deodoranttia kun tulee meille. Ettei Uuno taas vedä itseensä herkille. Me mentiin sanomaan Äiskälle ja Iskälle, että meille tulee vieras yökylään, että onhan se ok?

Iskä ja Äiskä sanoi että joo, sopii mutta vain yhdeksi yöksi. Meidän koti ei ole kuulemma mikään Lepokoti Hapero. Iskä sanoi sitten, että kuka lähtee katsomaan parvekkeen uusia valoja?
                          
Ne valot oli aika makeet, kyllä Iskä ja Uuno oli tehneet hyvän asennuksen. Nyt parvekkella näkee syödä sonninsuteja. Hoh..hoijaa mä sanoin ja kömmin sänkyyn nukkumaan. Kyllä on ollut rankka päivä.