lauantai 10. tammikuuta 2015

Päiväkirja 10.1.2015


Rakas päiväkirja,

et usko miten vaikeita aamut on mulle ja Uunolle. Meitä taas aamulla väsytti ihan kamalasti ja ei oltaisi millään jaksettu nousta.Kukahan on keksinyt aamun? Se on tosi huono keksintö.

 

No mä nousin ylös kun Iskä pyysi kauniisti mutta Uuno se jatkoi vaan kuorsaamista. Sitten meidän leppäkerttu Paksu, joka on yleensä ihan hiljaa ( paitsi jos puhutaan räpistä )karjasi Uunolle että nyt hölkkäpöksy ylös!

 

Uuno oli tosi loukkaantunut Paksulle, kun se nimitteli Uunoa hölkkäpöksyksi. Sitten me käytiin ulkona aamulenkillä tosi pikaisesti, kun mua vähän palelsi siellä. Mä itse asiassa pidättelin yhden päivän kakkaa kun oli niin kylmä. Kuka hullu nyt tuolla tuulessa viitsii kakata? Mä olen sanonut Iskille että jos se hommaisi jonkun kivan sisävessan meille tai siis mulle. Sellaisen tyttömäisen.

Aamupalan jälkeen mä pöllin Iskän sukan, ettei se lähtisi töihin. Musta on aina tosi tylsää kun se menee ja ei ota meitä mukaan.

 

Iskän ilme oli sen verran tuima, että olihan mun pakko antaa se sukka sille takaisin. Tosin se oli vähän märkä mun käsittelyn jälkeen. Sitten mä keksin, että mä kysyn Iskältä että ottaisiko se mut mukaan töihin. Mun täýtyy vaan saada Iskän huomio jollain tapaa.


Mä tein itselleni kovaäänisen johon mä kuulutin:" Ilmaistyövoimaa tarjolla erityisesti kodinmyyntitöihin! Ota yhteyttä Kerttuun jos kiinnostuit apulaisesta! Haloo..kuuleeko kukaan?

Jess..se tepsi ja Iskä otti mut mukaan. Se puki mulle sellaisen pollari-puvun, joita mä olen nähnyt telkkarissa. Sitten me lähdettiin kahdestaan hommiin. Uuno oli kuulemma kiljunut ulko-ovella koko sen ajan, kun me oltiin pois.

Mä vähän tarkastelin Iskän työpaikkaa ja sillä oli ihmeen siisti työhuone.

 

Mä tarkastin sen muutaman kirjankin, että ne on ajantasalla. En mä niistä mitään ymmärtänyt mutta sanoin Iskälle, että se voi jatkaa töissään vielä toistaiseksi.

 

Iskä ei oikein tykännyt kun mä haukuin sen muutaman työkaverin ihan pystyyn siinä lähtiessä. Se sanoi, että ei kehtaa kyllä mennä enää töihin kun saa hävetä mua.

Kun me päästiin kotiin, mä olin rasittunut työnteosta. Mä päätin ottaa pienet päiväunet meidän sohvalla.

 

Iskä herätti mut ja sanoi että nyt lähdetään saunaan. Iskä tietää, että se on mun lempparijuttu. Se ei vaan kertonut sitä, että me joudutaan pesulle molemmat Uunon kanssa ennen saunaa. Uuno kun kuuli sen, se oli ihan möksänä.

 

Se alkoi kiljumaan että ei mitään lumpeenkukkatuoksua mulle vaan jotain Iskän miestuoksua!! Se sanoi, että jos tulee jotain lumpeenkukkaa niin tulee kurakakkaa Äiskän karvalankamatolle kostoksi. No Uuno sai miestuoksunsa mutta oli aika happaman näköinen kun sitä pestiin.

 

Onneksi Uuno rauhoittui saunassa kun me oltiin löylyssä. Mä meinasin haukkua sitä Ulpukaksi mutta en viittinyt kun se oli aika kireenä muutenkin.

 

Mutta ei mulla kyllä pokka pitänyt enää saunan jälkeen kun Uuno oli kietoutunut pyyhkeeseen. Se näytti tosi hassulta.

 

Uuno sanoi, että kutsukaa minua Arabianrannan Sulttaaniksi. Mä kysyin siltä, että mistä se on keksinyt näin huonon jutun? Se vastasi, että se oli nähnyt tällaiseen kaapuun pukeutuneita telkkarissa ja se haluaa kokeilla sulttaanin hommia. Just, mitähän seuraavaksi? Uunolta pitäisi muutenkin kieltää telkkarin katselu, se on aina ihan villinä siitä.

 

Illalla mua alkoi tympimään noi meidän koiranruuat. Iskä oli tehnyt itselleen ihanan annoksen ja se ei suostunut antamaan mulle siitä yhtään. Miksi se ei itse syö noita nappuloita?

 

Mä laitoin kaiken peliin, että Iskä olisi antanut sen munakkaan mulle mutta ei, ei, ei.

 

Antoi Iskä mun pikkasen maistaa sitä ja sanoi, että laita Kerttu rahat säästöön. Niille voi olla muuta käyttöä lähiviikkoina.