sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Päiväkirja 26.10.2014


Rakas päiväkirja,

me ei meinattu jaksaa millään herätä Uunon kanssa aamulla, kun  katsottiin Iskän ja Äiskän kanssa aika myöhään telkkaria.

 
 

Iskä sai houkuteltua meidät ylös lupaamalla meille sonninsudit. Se on muuten sellainen herkku, jolla saa meikäläisen vaikka tanssimaan. Mä juoksin heti katsomaan parvekkeelle, että millainen ilma ulkona on.
 

Mä sanoin Uunolle, että tästä tulee kyllä kiva päivä. Kiva päivä tulee myös siksi, että Kalkku ja Sika ei uskalla tulla yhtään näkyville, koska Iskä uhkasi tehdä Kalkusta ohuita leikkeleitä ja Siasta joulukinkun. Iskä on vielä aika vihainen kun kaverukset joi sen saunajuomat.

Me puettiin päälle talvitakit, kun ilma alkaa olemaan jo aika kylmä ainakin rannassa. Uuno ei tykkää pukea takkia päälle, kun se aina sanoo että kovikset ei käytä takkia.


 

Me leikittiin joka aamuinen keppileikki ja sitten me mentiin takaisin kotiin aamupalalle. Uuno ei suostunut syömään sen ruokaa, kun se oli ihan varma että sen ruokaan on laitettu Kalkku leikkeleinä. Iskä sanoi, että höpö höpö. Mä lupasin maistaa Uunon puolesta ja voi vitsi, ennen kuin huomasinkaan..Uunon ruoka olikin mun masussa. Sorry Uuno.

 



Uuno nosti melkoisen metelin kun sen ruoka on syöty ja se kuulemma kuolee nälkään. Näköhäiriöitä on jo alkanut tulla, se väitti.

Iskä sanoi, että älä huoli Uuno. Iskä alkaa tekemään piirakkaa. Äiskä sanoo aina että meidän Iskä on ihan kuin joku Gordon Sukula. Kuullostaa aika hassulta. Täytyy ensi kerralla kysyä Tuijalta, mitä tuo tarkoittaa.

Uuno innostui piirakan leivonnasta tosi paljon ja me Iskän kanssa päätettiin ottaa pienet unet sillä aikaa, kun piirakka on uunissa.
 

Uuno sanoi että se haluaa olla piirakka-tähystäjä ja se lupasi herättää meidät heti kun piirakka alkaa tuoksua hyvältä.

 

 

Mä olin ihan varma, että tämä menee pilalle kun Uuno on mukana hommassa mutta ei mennyt. Uuno oli aika hyvä piirakka-vahti ja uunista tuli hieno piirakka.

 

Uuno ei suostunut syömään tätäkään, kun siinä on kuulemma ruohoa ja heinää.

Kun mä heräsin Iskän vierestä niin voi itku. Mun pylly oli alkanut taas vuotamaan ja meidän sänky oli ihan punaisena, ihan niin kuin Äiskän naama kun se näki sängyn lakanan. Mä en ala yhtään, tää on niin väärin.

 

Uunohan sekosi ihan kokonaan, nyt se juoksee nokka mun pyllyssä kiinni ja hokee " hollannin kukat, hollannin kukat". Se on ihan pimee. Iskä sanoi, että siksi ei Uuno suostu syömäänkään kun se on ihan love mun pyllyyn.

Äiskä kaivoi kaapista mun " voiettäkunontylsää-housut" ja se puki ne mun päälle. Mä sanoin Äiskälle, että nämä on ihan eläkeläismallia ja se saisi ostaa mulle jotain parempaa Seppälää. Kato nyt, eihän näitä voi pitää kukaan.

 

Mä en kyllä tykkää yhtään tästä. Taidan ottaa pienet siiderihörpyt jos mieli paranisi. Uuno sanoi että älä juo, muuten muutut siaksi.