sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Päiväkirja 28.5.2017

Rakas päiväkirja,

me nukuttiin aamulla tosi sikeästi, kun yhtä äkkiä Uuno alkoi kiljumaan unissaan: " Se oli Villi-Pike, en minä. Villi-Pike, en minä.." Sitten kuului kuorsausta ja taas:" En suostu nukkumaan pajunvitsa sängyssä.." Krooh..pyyh..
Sitten me nukahdettiin uudestaan muutamaksi tassuksi. Yksi tassu on 5 ihmisen laskennalla. Kun me herättiin, Iskä antoi vähän palautetta mulle kun mä nukun kuulemma liian leveästi. Katso nyt tuota kuvaa, miten niin leveästi. Äiskä oli työreissulla ja mä nyt ehkä vähän ojensin itseäni.

No toi Uunon unissaan puhuminen johtui siitä, kun me tavattiin yhtenä päivänä puistossa Pike Willington. Se on omaa sukuaan Ohiosta sieltä Amerikan maasta, missä Äiskäkin aina välillä käy.
Mä en olisi ehkä huomannut koko Pikeä, ellei Uuno olisi nähnyt sen palloa. Uuno nimittäin sekoo aina kun se näkee pallon jossain. Niin nytkin kävi. Se huusi, että " hei Sika syötä mulle pallo." Pike tuli sanomaan, että oh my good..en mä voi syöttää sulle mun palloa. 

Sä oh my good tukehdut siihen. Ja sitten se sanoi että se on Pike Willington Amerikan Ohiosta mutta sitä voi myös sanoa oh my good Villi-Pikeksi. Uuno sanoi että voiko sanoa vain Villi-Pikeksi kun se oh..my..juttu on niin vaikea lausua? Joo, Villi-Pike käy hyvin, sanoi meidän uusi kaveri. Pike kertoi että se oli tullut kesäksi Suomeen, kun täällä järjestetään Piikkisikojen kansainvälinen nurmikkojalkapallon kesäleiri. Mutta Pikelle oli käynyt huono tuuri ja se majatalo oli ihan täynnä, eikä sinne mahtunut yhtään piikkisikaa enää. 
Me kysyttiin Uunon kanssa Iskältä, että voisiko Pike asua meillä sen leirin ajan? Kun on meillä ollut muitakin asukkaita, kuten esimerkiksi Marketta sorsa Merikarvialta. Iskä sanoi, että eiköhän meille yksi piikkisika aina mahdu yökylään.

Me mentiin kotiin ja Iskä sanoi mulle, että se lähtee hakemaan Äiskän töistä kotiin. Meidän pitää olla kiltisti kotona sillä aikaa. Tietty me ollaan, mä sanoin. Kun Iskä lähti, alkoi kuulumaan vessasta veden lorinaa ja laulua.
Nalle oli päättänyt ottaa pienet kylvyt ja se laski siellä vettä. Se lauloi mulle" Kerttu tule kanssani kylpyyn.." Mä sanoin, että en varmasti tule. Uuno katsoi Nallea ihmeissään. Mä sanoin että taidan ottaa pienet torkut ja menin hetkeksi selälleni sänkyyn.
Mikään ei ole niin ihanaa, kuin kunnon päiväunet. Mä heräsin kun Iskä ja Äiskä tuli kotiin. Uuno juoksi heti kertomaan, että Nalle pissaa lavuaariin vessassa. Iskä katsoi sinne ja sanoi, että eihän pissaa vaan nukkuu ihan kiltisti. Sitten Äiskä sanoi Uunolle, että tulehan Uuno katsomaan, meillä on sulle yllätys!
Ne oli ostaneet Uunolle uuden sängyn, kun sen vanha sänky on aika huonossa kunnossa. Uuno muuten nukkuu yleensä alkuillasta meidän kanssa sängyssä, mutta kun se on kerran NIIN iso poika, niin se nukkuu osan yöstä sen sängyssä. Se aina väittää kaikille, että sillä on oma asunto mutta se on vaan sänky joka haisee pissalle.

Uuno sai myös herkkuja ja kakun, sillä oli sen synttärit. Se oli aika ylpeä noista lahjoista, paitsi sängystä se ei tainnut tykätä.
Uuno täytti viisi vuotta ja ei kyllä aina uskoisi että se on jo tuon ikäinen. Mä sain kanssa herkkuja siinä sivussa ja oli Iskä ja Äiskä ostanut mulle uuden kaulapannan. Se on aika kiva, vaikka se kuristaakin jos mä riuhdon kovasti.
Paksu sanoi että se ottaa parvekkeella hieman aikuisten limonaadia Uunon synttärin kunniaksi.
Niin me loppupäivä juhlittiin Uunon päivää ja meillä oli kyllä kivaa. Illalla Uuno alkoi nurisemaan, se oli käynyt pari kertaa sen uudessa sängyssä ja selvästi joku oli nyt huonosti.

Uuno sanoi Iskälle että se ei kyllä aio nukkua missään pajunvitsa-laverissa. " Nallellakin on vesisänky, teillä on oma leveä sänky ja mulle tuodaan joku pajunvitsalaveri. Ei ole reilua..synttärisankari ja näin nöyryytetän." Niin Uuno meni mököttämään parvekkeelle.
Aikansa se mökötti siellä mutta kun Paksu alkoi laulamaan leppäkerttujen Inkoolaisia perinnelauluja, niin se loikki sisälle. Uuno sanoi, että hyvä on..menen nukkumaan. Herättäkää aamulla, jos en itse herää. Sitten Uuno kömpi kylpyhuoneeseen ja alkoi ahtautua pesukoneeseen.
Iskä huusi Uunolle, että tulehan käymään täällä Iskän luona. Iskällä on vähän asiaa!Iskä sanoi, että Uuno on jo sen verran iso poika, että täytyy osata nukkua uudessakin sängyssä. 
Supermiehet nukkuu reippaasti omassa sängyssä, sanoi Iskä. " Olenko mäkin supermies, kysyi Uuno?" 
Olet..Iskän ja Äiskän oma supermies,sanoi Iskä. "Saanko mä oman viitan selkään, kysyi Uuno?". 
Iskä lupasi hommata sellaisen jos Uuno nukkuu kiltisti uudessa sängyssä. Niin Uuno kömpi sinne ja nukahti aika nopeasti.

Ai niin..Ham Puu Sin silmää ei ole löytynyt, äidillä on ollut vatsa kovana. Meille on kuulemma lähiaikoina tulossa Signe Sikupilli, Virolainen strutsi joka on sivutoiminen silmälääkäri. Se tutkii Ham Puu Sin ja sitten tiedetään, miten sen näön kanssa käy.