sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Päiväkirja 14.5.2017

Rakas päiväkirja,

meidän Äiskä oli työmatkalla tosi kaukana, jossain sen nimisessä paikassa kun Korea. Se oli siellä kaksi yötä. Ennen kuin Äiskä tuli kotiin, Iskä kutsui meidät pieneen palaveriin, sillä oli kuulemma tärkeää asiaa.
Uuno sanoi heti alkuun, että " En ole syönyt Kertun ruokia salaa kuin kerran ja se johtui siitä kun oli niin kamala nälkä että meinasi näkö lähteä ja erehdyin ruokakiposta." Iskä sanoi että ei nyt puhuta siitä vaan että meille tulee uusi asukas Äiskän mukana.

Siellä Koreassa on nyt kuulemma vähän huonot oltavat ja Äiskän mukana tulee Ham Puu Si- niminen krokotiili. Se on kuulemma Saku IL Jungin sukulainen. Niin, just sen sammakon jonka Uuno laittoi pyykinpesukoneeseen pesupallo päässä ja ne leikki olevansa omonautteja. Uuno kysyi heti että eihän se syö meidän nappuloita? Iskä sanoi, että ei varmaan. Iskäkään ei tiedä mitä Korealainen krokotiili syö.

Me odotettiin Äiskää kotiin ja kyllä muuten jännitti ihan kamalasti.Mä olin parvekkeella kun aurinko paistoi niin ihanasti siellä.
Kun ovikello soi, kuului kamala pamaus keittiöstä. Siellä oli Uunon ruokakippo nurin ja Uunoa ei näkynyt missään.
Äiskä tuli matkalaukkunsa kanssa ja mä pusuttelin Äiskän melkein pyörryksiin. Uuno ei tullut ollenkaan moikkaamaan Äiskää ja meidän uutta asukasta Ham Puu Sia. Se mökötti vaan ja mumisi, että "laihalta koiraparalta viedään viimeiset ruuatkin. Nyt meni kuppi nurin".
Iskä sanoi, että menkäähän parvekkeelle tutustumaan meidän uuteen asukkaaseen. Iskä laittaa "laihalle koiraparalle" uuden ruuan sillä aikaa.

Me mentiin parvekkeelle ja se Ham Puu Si oli kyllä tosi kiva kaveri.
Uuno kysyi heti että miksi sulla on vaan yksi silmä? Ham Puu Si sanoi, että se oli siellä Koreassa krokotiilien autokoulussa ajo-opettajana ja kerran se oli joutunut kolariin. Siltä oli lentänyt siinä rytäkässä toinen silmä ojaan ja ei sitä sitten enää löytynyt. Joku lintu oli varmaan vienyt sen. Uuno kuunteli suu auki Ham Puu Sin tarinoita. Tosi hauskoja tarinoita se kertoikin sieltä sen kotimaasta ja me naurettiin ihan kippurassa.


Me lähdettiin ulos pissalle Uunon kanssa ja arvaa mitä..ulkona oli satanut lunta. Siis mä en kestä, just kun oli ihanan lämmintä niin nyt saa pissata tassut jäässä lumikasassa.
Saisi kyllä jo loppua tuo lumen tuleminen sanoi Iskäkin. Me tehtiin pikapissat ja loikittiin takaisin sisälle kotiin. Saku ja Ham Puu Si olivat parvekkeella syömässä grilliruokaa.
Mä katsoin vähän pitkään Ham Puu Sia ja hitsi, sillä ei ollut enää yhtään silmää. Mä kysyin että mitä on tapahtunut? Ham Puu Si sanoi että se oli ihmetellytkin, että yö tuli näin nopeasti kun on ihan pimeää. Se sanoi että sen kolarin jälkeen silmä aina välillä putoaa ja sitä on vaikea löytää, ainakin jos yksin etsii. Me etsittiin koko perhe sitä silmää mutta ei sitä löytynyt.

Seuraavana aamuna sitten se silmä löytyi, Iskän kahvikupista!
Iskä nosti sen pois kupista tiskipöydälle kuivumaan ja se oli iso virhe. Nimittäin Äiskä tuli unen pöppörössä ja kaivoi sen vitamiinit samalle tiskipöydälle ja..lopun varmaan arvaat.
Mä lohdutin Ham Puu Sia ja lupasin pitää siitä huolta. Kyllä me pärjätään vaikka sillä ei ole silmiä. Ja mä sanoin, että on aina välillä hyvä että ei näe kaikkia noita Uunon hölmöilyjä.