perjantai 16. lokakuuta 2015

Päiväkirja 15.10.2015


Rakas päiväkirja,

Orvokki-lehmän toive toteutui eilen kun meidän ovikello soi aamulla. Nimittäin siellä oven takana oli Orvokki-lehmän setä-puoli Yngve.


Orvokki oli aika järkyttynyt, koska se muisti Yngven hiukan erilaiseksi. Me sanottiin Orvokille, että kyllä setä voi muuttua vuosien myötä eli ei kannata olla huolissaan. Totta kyllä on, että vaikea uskoa Yngveä Orvokin sedäksi. Noh, on Uunoakin vaikea uskoa mun veikaksi.

Mennään kuitenkin muutama päivä taaksepäin meidän elämässä, ennen kuin palataan Yngveen. Iskä ja Äiskä kertoi meille, että ne lähtee kaksin lomalle. Siis voitko kuvitella, lomalle ilman meitä Uunon kanssa. No hyvä uutinen oli että me päästään Kuningatar-Tuijan luokse Norjaan siksi ajaksi. Niin me laitettiin viisumit vetämään Norjan hoviin.

Ennen kuin me lähdettiin Norjaan, me käytiin illalla saunassa. Äiskä sanoi että pitää olla puhdas ja siisti, kun menee hoviin kylään.

Joopa joo..Iskä ei tainnut kuulla tätä, sillä kun me leikittiin saunan jälkeen, se kaatoi vahingossa viiniä mun päähän.

Aamulla Äiskä sai hertslaagin, se luuli että mulla on päässä jotain vikaa. Syöpä, Leukemia, Sini Sabotage, Hematooma? No se kokeili pestä mun päätä shamppoolla ja niinhän se sininen väri hävisi mun päästä. Uuno nauroi että Kerttu on pienissä häissä..viinipäissä!

Kun me viimein lähdettiin Norjaan autolla, Iskä kävi samalla kuvaamassa jokun asunnon siellä Länsi-Norjassa. Se oli taas Iskän työjuttuja ja me odotettiin Uunon kanssa autossa. Äiskä jäi pakkaamaan tavaroita kotiin sillä aikaa.


Meillä oli Uunon kanssa vähän riitaa siitä, kumpi saa istua etupenkillä mutta Iskä keksi ratkaisu: molemmat!

Vitsi että oli tylsää, ódottaa Iskää autossa. Miksi se ei ottanut meitä mukaan? Alkaisi muuten asunnot meneen kaupaksi jos me oltaisiin kuvissa!

No onneksi me päästiin jatkamaan matkaa ja oltiin pian Norjassa. Meiltä ei edes kysyttä passia matkalla. Uunolla on passi mutta mulla ei ole vielä. Me sovittiin Uunon kanssa, että jos multa kysytään passia, me sanotaan että mä haen turvapaikkaa Tuijalta Norjasta.

Me päästiin viimein perille Norjaan ja meillä oli siellä tosi kivaa. Mä hiukan autoin Tuijaa käsitöissä mutta mulla ei ole kuvia siitä kun me ollaan sovittu että Tuijan hovista ei oteta kuvia.

Ette arvaa mitä tapahtui kun Iskä ja Äiskä tuli hakemaan meitä? No Iskä ja Äiskä oli mennyt killuttimiin siellä lomalla! Me ei oikein tiedetä mitä se tarkoittaa mutta jotkut kiiltävät jutut niillä on sormessa.

Ne katseli vaan toisiaan samalla lailla kuin Uuno katsoi Reiskaa ennen kuin siltä vietiin ne kulkuset. Uuno ei ole muuten enää huohotellut Reiskan korvaan mitään.

Me suikattiin Tuijalle pusut ja palattiin kotiin. Iskä ja Äiskä oli niin väsyneitä niiden lemmenloman jälkeen, että me otettiin pienet kauneusunet koko porukka. Unien jälkeen me mentiin ulos kun siellä oli niin upea ilma.
                     
Kun me tultiin sisälle ulkoonta, Orvokki sanoi että sillä on mulle asiaa. Tosi salaista sellaista.

Mä kysyin Orvokilta, että mikä on niin salaista? Se sanoi että se epäilee että Yngve on vale-setäpuoli!