lauantai 11. kesäkuuta 2016

Päiväkirja 11.6.2016


Rakas päiväkirja,

Uunolla oli vähän aikaa sitten syntymäpäivä ja se täytti 4 vuotta. Ei uskoisi, sillä sen parrassa on harmaata. Voisi luulla että se on aika paljon vanhempi. Äiskä oli japanialassa Uunon juhlapäivänä ja me juhlittiin Iskän ja Uunon kanssa kolmistaan. Uuno ei oikein tykännyt Iskän tekemästä mieskakusta.

Uuno sanoi että " en kyllä syö tuollaista kakkua". Mulla on syntymäpäivä ja mä saan tuollaisen läjän. Iskä sanoi että kun Äiskä on töissä, joudutaan tekemään mieskakku. Uuno kysyi että mikä ihmeen mieskakku? Iskä sanoi että on monenlaisia miesjuttuja. Kuten esimerkiksi mies-saippua.

Ja miehet tekee omia juttuja, Iskä lisäsi. Ahaa..sanoi Uuno ja vetäisi kakun pikavauhtia. " Mä olen nyt mies ja teen miesjuttuja", sanoi Uuno.
Paksu huusi parvekkeelta että: " Isot pojat syö hampurilaisia, ei mitään kakkuja."

Ja sen minkä Paksu edellä, sen Uuno perässä..

Uuno huusi Paksulle että mä oon täällä grillit huurussa!
Mä kysyin Iskältä että voitaisiinko me katsoa Uunosta taas niitä pentukuvia? Iskä sanoi että katsotaan vaan. Uuno sanoi että se katselee sillä aikaa telkkaria.

Uuno oli kuulemma auttanut Iskää juoksumaton kokoamisessa. Iskä myi sen juoksumaton pois kun ei sen kunto kestänyt juoksemista.

Sitten Uuno oli kuulemma auttanut Iskää laittamaan meidän vanhaan kotiin uuden lattian. Uunolta ei ollut mennyt kuulemma noi asennushommat ihan putkeen.

Ja niin kuin remppamiehet usein, niin Uunokin oli tarttunut pulloon.
Sillä aikaa kun me katsottiin Uunon kuvia, kuului kamala huutaminen olohuoneesta. " Kuka muu muka..kuka muu muka..Uuuuuunooo."


Telkkarista tuli Uunon lempiohjelma, Uuno Turhapuro. Uuno on aina ihan liekeissä kun toi ohjelma tulee. Uuno on pyytänyt että Iskä ompelisi sille verkkopaidan.
Illalla me käytiin iltapissalla ja me nähtiin se Simo-Siili. Se oli vähän huppelissa ja mutkitteli pitkin pihaa. " Simo siili kosio matkalla, ihanaa.." se lauleskeli. Ei me sitten viitsitty häiritä sitä ja me mentiin kotiin nukkumaan.
Onneksi Äiskä tuli kotiin japanialasta. Iskä haki Äiskän töistä ja ne onnistui yllättämään meidät aika hyvin. Äiskän matkalaukkuun oli piiloutunut Rauno-rokkisika. Rauno oli ollut kuulemma lentokentällä ja tullin setä oli huutanut että ottakaa rokkari sika kiinni. Rauno oli loikannut Äiskän matkalaukkuun ja päässyt karkuun. Autossa Rauno Rokkisika oli tullut laukusta pois ja alkanut laulamaan Äiskälle " Mambo italiaaaaaaaaaano.."

Sitten se oli sanonut anovansa meiltä turvapaikkaa. No, Äiskä ja iskä kun on kamalan kilttejä niin Rauno sain meiltä turvapaikan.
Kotona Rauno Rokkisika istui pöydällä ja kertoi meille tarinoita sen rokkiuralta.

Jos puoletkaan on noista jutuista totta, niin ei ole helppoa toi rokkarin elämä. Joku ihmeen backstage tuntuu olevan aivan ainutlaatuinen juttu. Uuno kuunteli silmät suurena noita juttuja ja sanoi että sekin haluaa backstagelle.
Iskä meni saunaan ja sanoi että nyt kun on niin kuuma ilma, Uuno ja Kerttu ei pääse saunaan. Siitä mä sitten vähän mieleni pahoitin.

Saunan jälkeen me käytiin iltapissalla ja Iskä vei meidät kellarin kautta kotiin. Me ei oltu ennen menty sieltä ja meitä vähän jännitti.

Uuno sanoi että täällä tuoksuu ihan seikkailulta ja mä sanoin että jos täällä joku haisee, niin se on sun pieru. Sisälle kun me päästiin, Iskä huusi että Uuno ja Kerttu tulkaapa tänne, niin pyyhitään se backstage puhtaaksi.

1 kommentti:

Kiitos kun luet blogiani. Toivottavasti olet viihtynyt ja palaat vielä uudestaan seikkailemaan kanssani.

T: KERTTU