perjantai 10. lokakuuta 2014

Päiväkirja 10.10.2014


Rakas päiväkirja,

me ei Uunon kanssa tykätä yhtään niistä päivistä kun sataa vettä. Tänään onneksi oli aamulla kaunis keli kun käytiin ulkona. Uuno sanoi keksineensä uuden leikin, jonkun varjostusleikin. Se sanoi että se jolla on isompi varjo voittaa.


No ei tämä leikki päättynyt onnellisesti kun Uuno säikähti pahemman kerran omaa varjoaan. Se meinasi juosta veteen hädissään. Mä menin sanomaan sille, että ei hyppäisi nyt veteen.Suostui se tulemaan kaislikosta pois. Siinä se sitten pitkän aikaa haukkui omalle varjolleen.


 

Kun oltiin menossa kotiin, me tavattiin aika iso sammakko. Se sanoi olevansa Jore. Se on muuttanut tänne just ja kaipaili uusia ystäviä. Uuno sanoi heti että Jore pääsee sen jengiin, Apatiarannan jengiin. Mä kyllä hetken aikaa mietin, että MIHIN ihmeen jengiin mutta ehkä se selviää. Uuno taisi vähän huijata Jorea.

 

Sitten me sanottiin Jorelle moro ja kipitettiin kotiin. Iskä lähti käymää töissä tienaamassa meille luu-rahaa. Heti kun iskä lähti, alkoi meillä melkoinen rähinä kotona. Se sika, jolle Uuno ehdotti pika-avioliittoa oli etsinyt iskän saunaoluen ja saanut hiiren mukaan juomaan. Jos iskä tietäsi että sen olut on juotu ja täällä on kuunneltu sen räppismusaa, se saattaisi hermostua. Sika ja hiiri valtasi Uunon sängyn ja huuteli sieltä ihan ihme juttuja: " sokka irti". Uuno luuli että se tarkoitti, että posti tuli ja Uuno haukkui ovelle.Mä en kestä näitä kotibileitä.
Onneksi ne nukahti aika nopeasti Uunon sänkyyn.

 

Iskä tuli kotiin ja mun oli pakko kertoa vähän tätä kuviota, ettei se mene taas mun syyksi. Iskä ei ollut kauhean vihainen, nauroi ja sanoi että " kas, täällä on känninen sika." Se antoi meille hirmu ison sonnin sudin ja mä nappasin sen itselleni.

 

Mä sanoin Uunolle, että menee vaan kosimaan sitä sen sika-morsianta ja antaa mun syödä rauhassa sonnin sutia.

Iskä alkoi sitten kokoamaan jotain juttua, tai oikeastaan se ensin levitteli sellaisia erilaisia osia ympäriin sä ja sitten se levitteli käsiään. Me päätettiin auttaa sitä tuossa hommassa.

 

Uunolla ei oikein tuo ruuvari pysynyt hallussa joten se sitten nukahti kesken hommien. Mä iskän kanssa tein se valmiiksi ja mä sitten tein vielä lopuksi sellaisen tarkistuksen että kaikki on ok.

 

Illalla ennen nukkumaan menoa Uunolle laitettiin lääkettä tassuun ja sitten se mökötti meille kun se joutui pitämään ponttoonia kaulassa. Uuno uhkasi karata sen morsiammen kanssa jos sille nauretaan yhtään.