sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Päiväkirja 4.1.2015


Rakas päiväkirja,

hyvää Uutta Vuotta sinulle. Iskä sanoi, että nyt kun vuosi vaihtui niin on ihan kuin olisi avannut uuden päiväkirjan sivun. Uudesta vuodesta voi tehdä sellaisen kuin itse haluaa, ihan kuin mä voin kirjoittaa mun päiväkirjaan mitä vaan. Sitten Iskä sanoi, että me ollaan puolessa välissä meidän yhteistä urakkaa. Se tarkoitti sitä, että me ruvetaan yhdessä kirjailijoiksi kun yksi vuosi tulee päiväkirjaa täyteen.

Meillä meni Uusi Vuosi ihan hyvin, vaikka ihmiset ampuikin taivaalle kamalan määrän raketteja. Ei me Uunon kanssa niitä pelätty mutta aika ikävästi ne meitä säikäytteli välillä. Kun me oltiin ulkona ja eka raketti poksahti, Uuno juoksi pusikkoon ja kiljui sieltä että "kaikki maahan, Pulputi hyökkää!!Tulta!!" Äiskä sanoi Uunolle, että on taas se aika vuodesta kun paukkuu ja ei sota ole syttynyt.

No kun me päästiin ulkoa sisälle, Uuno pukeutui heti Uuden Vuoden vaatteisiin ja väitti että se lähtee kotibileisiin. Se sanoi, että kun laittaa päälle parempaa Seppälää, niin mimmit on ihan kuumana siihen.

 

Aikansa Uuno istui ulko-oven edessä kun Iskä sanoi sitten, että kyllä Uunolta jää nyt bileet väliin.

Uuno rauhoittui ja riisui sen vaatteet pois nuristen. Sika tuli tilanteeseen sopivasti ja kysyi että alettaisiinko me leikkimään sen kanssa palloleikkiä? Ja kun Uuno kuule sanan pallo, se sekoaa täysin. Niin myös nyt.

 

Me leikittiin aika rajusti ja pallo lenteli pitkin kodin seiniä. Välillä Äiskä mulkaisi aika pahasti mutta ei se suuttunut. Sitten kun Uuno potkaisi pallon eteiseen..kuului kamala loiskaus.


Siinä me sitten ihmeteltiin vesikipossa olevaa palloa. Uuno selitti Iskälle että me leikittiin tuolla pikkupallolla ja toi iso on oikeasti vesikippoon tippunut ja siellä turvonnut ruokanappula.Ja me ei tiedetä siitä mitään. Iskä kohotteli sen kulmakarvoja ja sanoi, että tämä ruokanappula täytyykin sitten viedä Uunolle iltapalaksi.

Uuno innostui siitä, että se onnistui huijaamaan Iskää ja se huusi yht äkkiä: Kuunneelkaa kaikki, Minä Uuno Leppänen olen tästä lähtien Suomen Tasakunnan virallinen leikkiasiamies-koira. Ratkaisen kaikki leikkiasioihin liittyvät kiistat ja epäselvyydet. Ilman valitusoikeutta.

 

No ei kai siinä sitten mitään, Uuno on sitten tästä lähtien leikkiasiamies. Mä kysyin siltä siitä isännöitsijän hommasta mutta siellä on kuulemma ollut jotkut yt-neuvottelut.

Mä menin syömään kun mua alkoi huikomaan ja arvaa mitä: Iskä oli tehnyt MULLE kepposen. Se oli laittanut mun ruokaan tosi ison nakin ja kun mä purasin sitä, se vingahti. Ääh..se oli vaan lelu.

 

Sitten illalla Äiskä piti meille kauneushoitolaa ja tekin mulle tassukyyrin eli leikkasi kynnet ja laittoi tassuvahaa mun jalkapohjiin. Mä nukahdin siihen ja voi kun noloa, mä kuorsasin Iskän sylissä.

 

Uunolle tehtiin sama hoito ja se oli ihan raivona. Se nyyhkytti, että ei poikien tassuihin mitään tyttövahaa laiteta..eeeeeeeiiiiiii!

 


Ennen kuin me mentiin nukkumaan, me käytiin ulkona. Arvaa kuka me nähtiin siellä? Me nähtiin Martti, Iskän ja Äiskän entinen auto. Mä en ollut Marttia tavannut mutta mä olin kuullut siitä monta tarinaa. se oli antanut hyvät kyydit Iskälle ja Äiskälle. Se oli kyllä kamalan suloinen. Mä lupasin käydä moikaamassa sitä, kun se asuu ihan meidän lähellä.

 

Mä nukahdin Iskän syliin ja se kantoi mut sitten sänkyyn.


 
Aamulla meitä odotti ikävä yllätys ulkona. Kaikki paikat oli ihan roskassa, mihin sitä nyt kakan tekee? Aina sanotaan että me koirat sotketaan mutta kyllä nyt ihmiset on sotkenut paljon pahemmin.