tiistai 12. toukokuuta 2015

Päiväkirja 12.5.2015


Rakas päiväkirja,

me saatiin ihan virallinen kutsu Norjaan kuningatar Tuijan luokse. Me kysyttiin Iskältä ja Äiskältä että saadaanko me mennä ja ne sanoi, että se sopii vallan hyvin. Uuno innostui pakkaamaan omia tavaroita ja Äiskä sanoi Uunolle että ei ihan kaikkea voi ottaa mukaan. Käsimatkatavaroita saa olla vain tietty määrä. Uuno alkoi mököttämään ja sanoi että se ei lähde ollenkaan ellei saa pärekoreja mukaan.

Me selvittiin lähtöselvityksestä onneksi hyvin ja päästiin matkaan. Uuno nurisi koko matkan kun se ei saanut mukaan sen kaikkia 100 luita, Reiskaa, Nallea, Kalkku ja Sikaa. Late Lainsuojaton pöllii sen luut ja kidkaappaa Reiskan kun se on hyvä hinaaja. Iskä sanoi, että se pitää huolen että mitään ei pöllitä.

Meillä oli aivan ihanaa Norjassa Tuijan luona. Me vaellettiin vuonoilla ja me äristiin Tuijan uudelle pihanhoitajalle, sellaiselle vihreälle ruohonleikkurille. Me ollaan sovittu että me ei oteta kuvia Tuijan hovista, niin siksi me ei julkaista sellaista tässä päiväkirjassa. Iskä ja Äiskä oli kuulemma kovasti ikävöinyt meitä, Iskän vieressä oli nukkunut meidän Lempi. Se on englanninbulldogi jolla on takapuolessa pesuohje. Siinä lukee:" ei linkousta".

 Lempi on ollut meillä jo ennen meitä, Iskä on kuulemma opetellut koiraa Lempin kanssa että se osaisi olla meidän kanssa. Äiskä on kuiskannut mulle että Iskä yritti opettaa Lempiä antamaan tassua mutta siitä ei tullut mitään. Lempi oli vain tuijottanut Iskää.

Mä tapasin Tuijan luona kamalan ihanat kaksoset, Sven-Erikin eli Svenkun ja Ingemurin eli Imurin.
Mä kerroin niille meidän perheestä ja mainitsin myös Late Lainsuojattomasta ja sen tyttöystävästä Pauliinasta sekä siitä, että ne on vallanneet meidän sängyn. Imuri ja Svenkku sanoi että ne lähtee meille ja häätää Laten ja Pauliinan takaisin sinne Merikarvialle.

Iskä ja Äiskä tuli hakemaan meitä Norjasta ja me nukuttiin pitkä automatka Uunon, Svenkun ja Imurin kanssa. Kun me päästiin perille, me mentiin ekaksi puistoon pissalle. No voi hittolainen, siellä meitä kohti tuli aivan kamalan kokoinen pupu. Me luultiin että se Pauliina on syönyt meidän kaikki ruuat ja turvonnut noin isoksi.

Me sanottiin, että "hei Pauliina..sä olet kasvanut aika isoksi tytöksi". Pupu sanoi, että ei se ole mikään Pauliina. Uuno on kuulemma aina iltapissalla ajanut takaa pieniä viattomia pupuja ja ne on kertonut niiden Äidille. No niin Uuno, selitähän nyt tälle ISOLLE pupulle mitä olet tehnyt! Uuno oli ihan nolona ja sanoi, että " en kyllä ole kiusannut pupuja, mulla on tikitkin säkeissä. En voi juosta yhtään" Uuno selitti ja se levitti haaransa. Aha, me varmaan sekoitetaan johonkin toiseen Uunoon. Juu..juu..sanoi Uuno.

Me kun päästiin kotiin, Latea eikä Pauliinaa näkynyt missään. Imuri ja Svenkku sanoi että vad ska vi häh? Se oli varmaan Norjaa, mä en ymmärtänyt yhtään. Uuno sanoi että nyt täytyy saada jotain kosteaa kurkkuun, sen verran sitä pelotti se iso pupu siellä puistossa.

En kyllä enään kiusaa niitä pikku pupuja sanoi Uuno. Mä päätin ottaa pienet päiväunet ja kömmin sohvalle nukkumaan. Svenkku kysyi että pääseekö viekkuun ja mä sanoin että tule vaan.

Mä heräsin ikävää oloon ja niinhän se oli taas alkanut ne mun rättipäivät. Pylly oli ihan soikeana ja vuosi verta. Mä en ala yhtään..!!! Äiskä laittoi mulle ne piksut jalkaan ja voi että mua nolotti. Miksi just nyt kun Svenkku ja Imuri on meillä kylässä?

Mä menin käymään vessassa kun mulla oli huono olo ja uuuuuuhhhhh..mä meinasin pyörtyä. Mä olin varma että mä nään painajaista, Iskä istui vessassa ja näytti ihan joltain avaruusoliolta.

 
Kun mä lähdin vessasta, Uuno tuli ja kysyi että leikitäänkö lompakkomiestä? Se oli pukenut piksut kanssa jalkaan.

Mä en kestä..mä oon ihan rikki. Arvaa vaan olenko kiinnostunut just nyt lompakkomies-leikistä?

Mä lupasin Tuijalle että me otetaan Uunon kanssa meistä yhteiskuva jota se voi aina katsella kun sillä tulee meitä ikävä. Tässä on selfiksie meistä.