sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Päiväkirja 6.9.2015


Rakas päiväkirja,

meillä aamu alkoi ihan normaalisti, ei oltais jaksettu nousta millään. Kun me viimein jaksettiin kömpiä sängystä, Iskä komensi meidät ulos aamulenkille. Me otettiin Uunon kanssa heti keppileikki, jos se vaikka vähän piristäisi.

Uuno häviää mulle aina tuon keppileikin kun se on niin kömpelö ja hidas. Uuno väittää että vain isot kurvaukset huomataan.

No Uuno hävisi tällä kertaa sen takia kun se potkaisi ampiaista päähän ja ampiainen pisti Uunoa tassuun kostoksi. Siitä se itku ja parku tulikin. Uuno kieri nurmikolla ja nuoli tassua kuin mielipuoli. Mä aluksi ajattelin että nyt se sekosi keppileikistä viimeisen kerran mutta Iskä tarkisti Uunon tassun ja sitten lähdettiinkin kiireellä kotiin.

Äiskä laittoi Uunon tassuun mustikoita pakkasesta. Uuno sanoi että mielummin lauantaimakkaraa jos saa toivoa. No, Uuno tokeni tuosta aika nopeasti ja sanoi että seuraavan kerran kun menee ulos, pissaa sen ampiaisen päälle. Mä sanoin että kannattaa olla varovainen, se pistää vielä Uunoa sen keskitassuun.

Iskä lähti viemään Äiskää töihin, se lähti taas sen ison linnun kyydissä jonnekkin kaukomaahan. Mä kuulin sen paikan nimen mutta en ole ihan varma kuulinko oikein. Se oli joku Toronttola. Iskä sanoi että se tekee samalla vähän töitä, että saadaan meille sonninsuti rahaa. Sillä aikaa me Uunon kanssa vähän sisustettiin meidän kotia uuteen uskoon. Meillä on niin eri maku sisustuksen suhteen Äiskän ja Iskän kanssa.

Iskä kun tuli kotiin, se ei kauhesti kiitellyt meitä uudesta järjestyksestä. Se sanoi, että tulkaahan katsomaan mitä Iskällä on salkussa.

Mitä ihmettä? Mä olin ihan varma että siellä on meille sonninsudit mutta Sslkusta kurkkasi joku ihan outo tyyppi ja se sanoi:" ai kauhiaa, joko ollaan Kivenlahdessa? Mie oon Kaija "fixaa kaiken" Kilpinen Kouvolasta. Mie oon Kouvolan Kilppareiden käsityökerhon puheenjohtaja, kuka sie oot?" Ööö..mä olen Kerttu ja toi on Uuno mä sanoin. " Kuule Kerttulainen, miulla on kamala jano, onko siulla miulle vettä? Joo..oo, on sanoin.

Mä kysyin Kaija " fixaa kaiken" Kilpparilta että miksi se on meillä? Se sanoi että se on menossa Kilppareiden käsityöseuran vuosikokoukseen Kivenlahteen ja se eksyi. Se oli löytänyt jonkun lätäkön ja sitten oli nähnyt meidän Iskän ja kysynyt siltä, että onko tämä Kivenlahti?
Iskä sanoi että se voi tulla meille yöksi ja Iskä heittää sen huomenna Kivenlahteen autolla. Kaija " fixaa kaiken" Kilppis oli vähän empinyt kun se ei ole tottunut lähtemään vieraiden miesten mukaan, kun se ei ole mikään kevytkenkäinen kilppari. Mutta Iskä oli sanonut, että voi se lähteä ihan turvallisin mielin Iskän mukaan.
 

Kaija kipitti meidän parvekkeelle ja sanoi että meillä on melkein yhtä kiva näkymä parvekkeella, kuin sen kodissa Kouvolassa.

Me kysyttiin Kaijalta että lähteekö se meidän kanssa ulos?

Me voitais näyttää sille vähän meidän kotikulmia, jos se haluaa. " Mie jään pelaamaan pasianssia se sanoi."

Niin se Kaija " fixaa kaiken " jäi sisälle ja me lähdettiin ulos. Uuno sanoi Iskälle että se ei kestä sitä Kaija " tiskaa kaiken" kilpparia yhtään. Ja sanoi että sillä on mennyt pakki sekaisin koko kilpparista. Samalla Uuno kakkasi jalkakäytävälle.

Uuno sanoi myös että se ei nosta takapuoltaan ylös ennen kuin saa vetää hermosavut. Se on oppinut tuon varmasti Sauli Siilistöltä.

Kun me päästiin takaisin kotiin, siellä se Kaija pelasi pasianssia. " Solttu, kurko, työmies..hahahahahah..ihaaaanaa se kirkui. Uuno lähti naama punaisena puhkuen ja palasi hetken kuluttua. " Iskä, mä lähden nyt Valamon luostariin. Mä en jaksa enää yhtään.

Iskä sanoi Uunolle, että jos nyt menisit vaan nukkumaan. Katsotaan aamulla sitä Valamoa uudestaan.