lauantai 9. tammikuuta 2016

Päiväkirja 9.1.2016


Rakas päiväkirja,

mä menin Iskän eteen tänään ja sanoin että nyt kyllä kirjoitetaan vähän päiväkirjaa.

Meillä oli aika ihana Joulu vaikka me oltiin kyllä varmoja, että me ei saada yhtään lahjoja. Lahjat kuulemma annetaan vain kilteille ja me ollaan oltu kyllä tuhmiakin vuoden aikana. Äiskä sanoi mulle että tontut kuulemma kiertää katsomassa ollaanko kilttejä. Mä sanoin Äiskälle että ei ne meillä kierrä, kun meillä on oma tonttu. Uuno siis. Äiskä sanoi, että ei Uuno ole sellainen tonttu.

Jouluaatto kun tuli viimein, meille tuli kylään Äiskän sisko Anne. Se ei tainnut tietää meidän kiltteydestä mitää, sillä se toi meille aika paljon lahjoja.

Tuossa kuvassa Sika makaa helpottuneena kun sitä ei laitettu uuniin. Se oli ihan hermona koko joulun ja kyseli meiltä, että mitä tarkoittaa sinappihuntu? Mä sanoin että se on varmaan se mikä Uunolta jää hangelle kun se kakkaa. Voi kyllä tarkoittaa jotain muutakin.

No me käytiin joulusaunassa ja Uuno pierasi aika ikävän paukun löylyssä. Sika juoksi pesuhuoneeseen ja kysyi, että tuliko sinappihuntu? Iskä sanoi, että jos saunassa pieraisee niin ainakin saunatontut lähtee pois mutta niin lähti Äiskäkin löylystä samalla oven aukaisulla.

Me avattiin saunan jälkeen joululahjat ja me saatiin kaikkea kivaa, luita ja vaatteita. Yksi paketti näytti ihan siltä kun se liikkuisi. Uuno sanoi että se ei uskalla avata sitä yksin ja Iskä auttoi sitä. Ei hitsi, arvaa mitä siellä oli? MAKKONEN! Siellä on mäyräkoira joka sanoi:" Moi, mä olen MAKKONEN. Mun nimi kirjoitetaan ja lausutaan isolla kirjaimilla, muistakaa se."

Ei ole totta..MAKKONEN se tästä vielä puuttui, kun mulla on just nyt nää tyttöjen päivät.

MAKKONEN tuli sanomaan mulle, että sä typy voit sanoa mua myös Marmori Hukkaseksi. Se nauroi ja sanoi:" marmori hukkanen..hurmuri MAKKONEN". Puuh..jotenkin musta tuntuu siltä, että täytyy soittaa Tuijalle Norjaan ja anoa turvapaikkaa sieltä. No, me avattii loputkin paketit ja viimeisestä paketista tipahti lattialle joku ihan oudon näköinen ötökkä. Uuno huusi että se on perhepitsa..perhepitsa.. Ötäkkä meni Uunon eteen ja sanoi että sanoppa mua kerran vielä perhepitsaksi, niin saat lonkerosta!

Sitten se meni istumaan meidän palosammuttimen päälle. Tästä alkoi melkoinen episodi, sillä kun Paksu kuuli sanan lonkero, niin se alkoi huutamaan sängystä että Paksulle lonkeroa, Paksulle lonkeroa. Meillä on ollut viime aikoina vähän ongelmia Paksun kanssa, kun se on kuulemma murkkuiässä. Uuno ei ymmärrä miten leppäkerttu voi olla muurahaisiässä. No ötökkä sanoi olevansa Oswald mutta sitä voi sanoa myös Oskuksi. Paksu sanoi että tule Osku tänne mun luo, niin tutustutaan.


No ei kai siinä auta muu kuin tottua MAKKOSEEN ja Oskuun, ne kun kuulemma jää meille asumaan.

Me käytiin Jouluna Iskän Iskän luona eli Hurulassa. Muistat kai että Huru on vanha kuin vuori mutta kamalan mukava. Tälläkin kertaa se kertoi samat jutut kuin viimeksi. Uuno suuttui Hurulle kun Uuno katsoi ikkunasta ulos eikä nähnyt niitä raparperejä, joihin se kesällä kakkasi. Ne on kuulemma syöty. Uuno mökötti paikallaan ja ei sanonut mitään.

Kun me tultiin kotiin, Saku Il Jung ja MAKKONEN oli sohvalla. Saku oli MAKKOSEN selässä ja huusi:" MAKKONEN on kakkonen!"

Mä en jaksanut noiden poikien jorinoita ja päätin ottaa pienet unet sohvalla.

Kun mä heräsin, Uuno ja Saku oli kylpyhuoneessa. Saku kuulemma haluaa olla OMOnautti ja se oli vetänyt Äiskän pyykkipallon päähän ja istui pesukoneessa.

Saku pyysi että me lasketaan lähtölaskenta viidestä alaspäin. Uuno sanoi että se ei osaa laskea muuta kuin luita. Mä lupasin laskea ja niin me laitettiin luukku kiinni. Saku sanoi, että tämä on suuri askel sammakoille. Niin Saku alkoi pyöriä kuin mielipuoli pesukoneessa. Aikansa se ehti pyöriä kun Äiskä tuli ja sanoi että mitä ihmettä täällä tapahtuu? Me sanottiin että Saku on OMOnautti ja se tekee isoa askelta sammakoille. Äiskä pysäytti koneen ja nosti Sakun pois koneesta.

Äiskä sanoi että nyt loppuu nämä OMOnauttihommat. Sakulle olisi voinut käydä huonosti mutta onneksi Uuno oli painanut Sakulle kuivapesun.

Äiskä sanoi mulle, että tule Kerttu Äiskän kanssa lukemaan kirjaa ja anna poikien olla keskenään.

Saku, MAKKONEN ja Osku kävi nukkumaan ja tilanne rauhoittui. Iskä ja Uuno jatkoi leikkimistä, ne leikki että Iskä on supermies ja Uuno on rosvo.

Iskä lupasi mulle että me aina välillä kirjoitetaan päiväkirjaa mutta ei ihan joka viikko.