sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Päiväkirja 14.12.2014


Rakas päiväkirja,

Tiedätkö mitä tarkoittaa että Timontit on ikuisia? En mäkään tiedä, mutta Äiskä laulaa aina niin Iskälle.

Mä olen sanonut monta kertaa Iskälle, että voitaisko kirjoittaa päiväkirjaa mutta se on kauhean kiireinen näin joulun alla. Tänään mä menin sen tietokoneelle ja sanoin, että jos nyt ei kirjoiteta päiväkirjaa, niin mä pissaan sen tietokoneen päälle. Se uskoi muuten heti.

 

Mulla nimittäin on aika paljon kerrottavaa, sillä me oltiin  Uunon kanssa ulkomailla käymässä. Siis Norjassa. Tuijan luona. Iskä ja Äiskä kävi jossain vielä kauempana, Tampereella ja me päästiin Tuijan luokse yökylään. Iskä on sanonut, että Norja on sen verran kaukana, että sinne voi mennä yökylään.

Aamulla kun me kuultiin, että me lähdetään Tuijan luokse, mä olin niin innoissani että mulle sattui pikkuinen vahinko. Kakka..niin, se pääsi keittiön lattialle. Mä yritin viittoilla Äiskälle että varo, mutta niin se astui siihen. Sitten se kirkui Iskälle, että mä astuin sen päälle. Iskä juoksi keittiöön kun se luuli, että Äiskä on astunut meidän päälle. Siinä sitten Äiskä seisoi sukka höyryävässä kakassa ja Iskä nauroi ihan kippurassa. Mä olin ihan naama peruslukemilla, ei paljoa uskaltanut nauraa.

 

Sitten me pakattiin tavarat ja oltiin valmiina lähtemään Tuijaa moikkaamaan. Sinne on aina kiva mennä.

 

Sillä aikaa kun me oltiin Tuijalla, Iskä ja Äiskä oli ahkeroineet siellä Tampereella, me ei oikein tiedetä mitä mutta varmaan jotain tärkeetä.

Meillä meni Tuijan luona ihan hyvin, tosin sinne multa kopsahti kaksi kakka kikkaretta keittiön lattialle aamulla. Niih..mä yritin pidätellä kovasti mutta ne vain tippui siihen lattialle. Mä näytin Tuijalle Uunoa syyttävästi mutta se ei uskonut.

Kun Iskä ja Äiskä tuli meitä hakemaan Tuijalta, mä yritin sanoa Tuijalle että mä olen kamalan pahoillani niistä kakoista mutta ei se tainnut tajuta. No, mä pusuttelen sen ensi kerralla kunnolla niin tää unohtuu.

Kun me tultiin kotiin, Uunolle ja Reiskalle tuli jotain riitaa. Ne ärisi toisilleen aikansa.

 

Se meni sitten aika nopeasti ohi, kun Reiska laittoi Uunon kuriin.

 

Iskä alkoi katsomaan telkkarista jotain sen lempi ohjelmaa jota se on odottanut pitkään. Siellä laulaa sen suosikkilaulaja. Me katsottiin Iskän kanssa sitä ohjelmaa ja siellä laulettiin sitä Timontit on ikuisia laulua.


Äiskä on aina hermona, kun Iskä kuuntelee tota laulajaa. Onneksi sen ei tarvii nyt kuunnella, kun se on töissä. Äiskä sanoo, että Uuno on Iskälmä-koira mutta kyllä mä oon räppäri-koira.Mä en suostu lähtemään mihinkään tanssilavalle.

Kun me käytiin ulkona, Uuno oli kateellinen kun mä sain kulkea valokeilassa, ihan niin kuin se laulaja siinä telkkariohjelmassa.

 

Et arvaa mitä tapahtui sitten kun oltiin menossa kotiin? Iskä ei meinannut löytää sen kotiavaimia. Siinä me sitten seistiin meidän oven edessä. Onneksi ne löytyi.


Just kun mä ajattelin että on ihanaa kömpiä Iskän viereen, niin tällainen oli makuuhuoneen ovessa.


Tää taitaa tarkoittaa sitä, että me ei mennä Iskän viereen nukkumaan?